Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα ο Έλληνας σκιέρ – «Ήταν στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή»

Δημοσιεύτηκε

στις

846

Ο Κωνσταντίνος Μομτσής βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή όταν καταπλακώθηκε από μια χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία. Ο ίδιος ήταν ένας έμπειρος σκιέρ και λάτρης των χειμερινών σπορ, ο οποίος συχνά ταξίδευε εντός και εκτός Ελλάδας για να εξασκηθεί στο αγαπημένο του χόμπι.
Αν και ο Κωνσταντίνος είχε μοιραστεί πολλές εμπειρίες και φωτογραφίες από τις εξορμήσεις του σε κορυφές και χιονοδρομικά κέντρα, αυτή η συγκεκριμένη εξόρμηση κατέληξε σε τραγωδία. Παρότι είχε περάσει πολλές ώρες σε βουνά και είχε αποκτήσει εμπειρία, η ατυχία τον βρήκε αδύναμο απέναντι στις αντίξοες συνθήκες.
Οι συνθήκες του καιρού ήταν πιθανότατα απρόβλεπτες και η χιονοστιβάδα ήταν μια απρόσμενη εκδήλωση. Ίσως η ομάδα του δεν αντιληφθεί τον κίνδυνο εγκαίρως ή δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Όπως και να ‘χει, η απώλεια του Κωνσταντίνου Μομτσή είναι μια τραγική υπενθύμιση για τους κινδύνους που ενέχονται στην πρακτική των χειμερινών σπορ, και τη σημασία της προσοχής και της προετοιμασίας κάθε φορά που βρισκόμαστε στο βουνό.

 

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *