Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

« Διέταξαν: Στον πόλεμο σκοτώσου!»

Δημοσιεύτηκε

στις

75

Θεατρική παράσταση από την Ομάδα Αφιερωμάτων του τμήματος Λόγου και Τέχνης του Π.Κ.Α στην Αμφιλοχία.
Η βία, το μίσος του ανθρώπου για τον συνάνθρωπο για χάρη του κέρδους και των επεκτατικών σχεδίων, η προσφυγιά, η εκμετάλλευση, η φτώχεια και η ανεργία, ως απομεινάρια του πολέμου αποτελούν αιώνια ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους ανθρώπους κάθε εποχής. Σκοπός της τέχνης είναι να αφυπνίζει τον άνθρωπο να τον μάθει να σκέπτεται, να κρίνει, να συγκρίνει, ώστε με τη βοήθειά της να συνειδητοποιήσει ότι η μοίρα βρίσκεται στα δικά του χέρια.
Η Ομάδα Αφιερωμάτων του Πολιτιστικού Κέντρου της Αμφιλοχίας επιστρέφει με ένα αντιπολεμικό αφιέρωμα για την αθλιότητα και τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου μέσα από τα αριστουργήματα σπουδαίων λογοτεχνών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης (Καντάτα, Οχτώ άνθρωποι βαδίζουν πάνω στη γη), ο Πέτερ Βάις (Ανάκριση) , ο Ντάλτον Τράμπο (Ο Τζόνι πήρε τ΄όπλο του). Ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ.Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί τροφή για προβληματισμό στα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται στον σημερινό κόσμο,και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.
«Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ»
Μ. Μπρέχτ

Σας περιμένουμε στην πλατεία Λέκκα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 8:30 με όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 (Απαραίτητη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων).
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τρομπούκη.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ομάδα Αφιερωμάτων Π.Κ.Α

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις