Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Αμφιλοχίας

Δημοσιεύτηκε

στις

92

Παρά τις δυσκολίες των καιρών, πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων στο Δήμο Αμφιλοχίας με εκδηλώσεις που γεμίζουν δημιουργικά τις μέρες του καλοκαιριού από τις 17 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου.
Για την πόλη της Αμφιλοχίας η έναρξη των «Πανακαρνανείων 2015» θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 21:30 στο λιμάνι με παρουσίαση μπαλέτου και μοντέρνων χορών από τη Σχολή Μπαλέτου  Εύας Τόντου. Την επόμενη ημέρα στις 21:00 στον ίδιο χώρο, σειρά έχει μεγάλη αθλητική διοργάνωση αγώνων Πυγμαχίας από τον Π.Γ.Σ Αμφιλοχίας υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου από την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Όπως πάντα πιστός στο ραντεβού του και φέτος ο θίασος του Γιάννη Νικολαΐδη δηλώνει «παρών» με το έργο «Η φόνισσα» του Αλ. Παπαδιαμάντη, στο κάστρο της αρχαίας Λιμναίας τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 21:30. Η Τρίτη 21 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους με θέατρο σκιών «Ο γάμος του Μπαρμπα-Γιώργου» και παραδοσιακούς χορούς από το μικρά τμήματα του Π.Κ.Α και από το ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας, με ώρα έναρξης 21:30.
Την επόμενη ημέρα 22 Ιουλίου στις 21:30, το τμήμα εμφανίσεων του Π.Κ.Α παρουσιάζει στο λιμάνι τη μουσικοχορευτική παράσταση: «Τραγούδια και χοροί αφιέρωμα στη Μάνα». Μουσική, χορός, τραγούδι και αφήγηση όλα μαζί συνδέονται αρμονικά για να υμνήσουν την προσφορά της μάνας μέσα από την παράδοση από τη στιγμή της γέννησης και της διαπαιδαγώγησης του παιδιού της, ως την αυτοθυσία, τον καημό της ξενιτειάς, το γάμο και το θάνατο. Την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 21:30, οι αθλήτριες του Γ.Σ «Προμηθέα», οι οποίες πρόσφατα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο σε αγώνες του COSMOGYM στην Αθήνα, παίρνουν τη σκυτάλη για να μας παρουσιάσουν επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής. Παράλληλα, η πινακοθήκη «Μάργαρη» ανοίγει τις πόρτες της και φιλοξενεί προβολές ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις 24 Ιουλίου στις 20:30, ενώ στις 28 Ιουλίου την έκθεση φωτογραφίας του Ν. Ράκκα και την έκθεση ζωγραφικής της Ζωής Παναγιωτίδη. Οι ήχοι της Δημοτικής Φιλαρμονικής θα ξεχυθούν το βράδυ της 25ης Ιουλίου στις 22:00 στο λιμάνι και την επόμενη ημέρα στις 21:00, στην ανατολική πλαζ της πόλης, θα γίνει προβολή της ταινίας «Να κάθεσαι και να κοιτάς» του Γ.Σερβετά από το κινηματογραφικό τμήμα του Π.Κ.Α, παρουσία του σκηνοθέτη.
Ο προαύλιος χώρος του Αγίου Αθανασίου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 21:00 αφήγηση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους με τίτλο: «Παίζοντας τα παραμύθια θα σας πούμε μιαν αλήθεια». Ο Αύγουστος εγκαινιάζεται με τους ρομαντικούς και κανταδόρικους ήχους της «Βαρκαρόλας» στα νερά του Αμβρακικού, ενώ την Κυριακή 2 Αυγούστου στο Κάστρο της Λιμναίας στις 21:30 θα παρουσιαστεί από το θεατρικό τμήμα του Π.Κ.Α το έργο: «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Κ. Γεννάτου. Την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 22:00 ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Χαρούλης θα βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης για να μας ταξιδέψει με έντεχνα και παραδοσιακά ακούσματα.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις δημοτικές ενότητες της Αμφιλοχίας έχουν ως εξής:
Παράλληλες Εκδηλώσεις
Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας
ΛΟΥΤΡΟ
• Σάββατο 8 Αυγούστου :Αθλητικές εκδηλώσεις – Παραδοσιακοί χοροί, Πλατεία
• Κυριακή 9 Αυγούστου: Δημοτική βραδιά. Πλατεία
ΜΠΟΥΚΑ
• 6 -11 Αυγούστου: Ποδοσφαιρική εβδομάδα «ΟΛΠΙΑ» 2015. Προπ. Κέν. Μπούκας.
•12-13 Αυγούστου: Beach Volley Παραλία Μπούκας
•14-15 Αυγούστου: Λαϊκοδημοτική Ορχήστρα με το συγκρότημα της Δήμητρας Καψάλη. Πλατεία Μπούκας ώρα 21:30
ΣΠΑΡΤΟΣ
• Κυριακή 9 Αυγούστου: «Σπαρτιώτικα» Δημοτική βραδιά με τους Γ. Κατσιγιάννη – Τζένη Κατσιγιάννη – Β. Αγραφιώτη – Μαρία Γιαννακά, στο κλαρίνο ο Νεκτάριος Κοκκώνης. Κεντρική Πλατεία – ώρα 21:30

Δημοτική Ενότητα Ινάχου: « ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2015»
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ
Κυριακή 2 Αυγούστου: Συναυλία με το συγκρότημα της Δήμητρας Καψάλη. Πλατεία Δημαρχείου ώρα 21:30
ΕΜΠΕΣΟΣ
• Πέμπτη 6 Αυγούστου: Έκθεση Βιβλίου – Προαύλιος χώρο του Γυμνασίου
• Παρασκευή 7 Αυγούστου: Ποδηλατοδρομία Εμπεσός – Λουτρά Χαλκ. – Επιστροφή.
• Σάββατο 8 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη με το θίασο του Γιάννη Νικολαΐδη ώρα 21:30 – Προαύλιος χώρος Γυμνασίου.
• Κυριακή 9 Αυγούστου: Κλόουν
ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ
• Τετάρτη 12 Αυγούστου: Δημοτική βραδυά – Κεντρική Πλατεία.
ΜΑΛΕΣΙΑΔΑ
• Κυριακή 16 Αυγούστου: Θέατρο Σκιών. Διοργάνωση ΚΕΚΑΔΑ ώρα 21:00
ΘΥΑΜΟΣ
Τετάρτη 12 Αυγούστου: Θέατρο Σκιών. ΚΕΚΑΔΑ. Κεντρική Πλατεία
Πέμπτη 13 Αυγούστου: Λαϊκή βραδιά. Κεντρική Πλατεία 21:30

ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοπηγής
•Σάββατο 8 Αυγούστου: Ψυχαγωγικό πρόγραμμά για παιδιά. Κλόουν και Θέατρο Σκιών.
– Θεατρική Παράσταση με αναδρομή στον Ελληνικό κινηματογράφο.
– Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από 3 χορευτικά.
• Κυριακή 9 Αυγούστου: Αθλητικοί Αγώνες.
– Παραδοσιακοί χοροί.
– Δημοτική βραδιά με τους Βαγ. Παντιώρα (κλαρίνο) Νίκο Βλαχοδήμο (τραγούδι), Δήμητρα Μπέκιου (τραγούδι).
• Δευτέρα 10 Αυγούστου: Προβολή Πολιτιστικού Υλικού του Συλλόγου και αναδρομή στις παραδόσεις και εκδηλώσεις του τόπου.

Δημοτική Ενότητα Μενιδίου
• Παρασκευή 7 Αυγούστου: ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ
Θέατρο Σκιών. Διοργάνωση ΚΕΚΑΔΑ –
Έναρξη εκδηλώσεων 20:00

Advertisement

 

 

  Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *