OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ O.Α.Ε.Ε. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΟ 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ THΣ ΠΟΣ – Ο.Α.Ε.Ε.

OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ O.Α.Ε.Ε. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΟ 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ THΣ ΠΟΣ – Ο.Α.Ε.Ε.

 ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΙΣ 7 & 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ας βγάλουμε τη μάσκα. Εμείς δεν είμαστε ούτε μασκοφόροι ούτε κουκουλοφόροι, οι συνθήκες της πανδημίας μας το υπέβαλε για τη δική μας προστασία και των συνανθρώπων μας. Εμείς πάντα και παντού με ακάλυπτο το πρόσωπό μας, ζητάμε τα δικαιώματά μας και δεν κρυβόμαστε από κανέναν.

– Φίλες και φίλοι: H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ με έδρα την όμορφη Αμφιλοχία με τα εκλεκτά τυριά της και με την υπέροχη γαρίδα (γάμπαρη) του Αμβρακικού, χαιρετίζει το 13ο εκλογοαπολογιστικό ΣΥΝΕΔΡΙΟ και εύχεται οι εργασίες του συνεδρίου να εξελιχθούν ΟΜΑΛΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ.
– Εξάλλου όλοι εμείς οι Συνταξιούχοι που μας απασχολούν τα ίδια προβλήματα, πέρα από τα πάγια αιτήματα για τις συντάξεις, δώρα και ΕΚΑΣ, επικεντρωνόμαστε και στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
– Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς από εμάς σ΄αυτά, ως εκ τούτου γιατί να μην είμαστε ενωμένοι;
– Ο συνδικαλισμός είναι καλός και ωφέλιμος για τον κάθε κλάδο, όταν οι Διοικήσεις σκύβουν πραγματικά πάνω στα δίκαια αιτήματα των μελών τους, φροντίζοντας γι΄αυτά και απαιτώντας από τους αρμόδιους τη λύση τους και όχι όταν προσπαθούν μέσω του συνδικαλισμού να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και στις διαμαρτυρίες να σηκώνουμε σημαίες κομμάτων.
– Οι Διοικήσεις των Σωματείων εκλέγονται από τα μέλη τους,ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος και οφείλουν να κρατούν τα σωματεία τους μακριά από κάθε παράταξη, αλλιώς η κοινωνία θα μας γυρίσει την πλάτη και προπάντων στην επαρχία που όλοι μας γνωριζόμαστε.
– Ο σύλλογός μας εν μέσω πανδημίας δεν έμεινε αδρανής,καθώς είχαμε επαφές με όλα τα μέλη του Δ.Σ.
– Ως πρόεδρος τους ενημέρωνα για όλα τα θέματα του συλλόγου μας, ανταλλάξαμε απόψεις, επικοινωνούσαμε και με άλλα Σωματεία, όπως Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Άρτα κ.λ.π.
– Στις 7/4/20, Παγκόσμια ημέρα Υγείας, λόγω κορονοϊού, μόνο εκπρόσωποι του Σωματείου μας επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, ευχαριστήσαμε γιατρούς,νοσηλευτές και όλο το προσωπικό για τις τεράστιες υπηρεσίες τους που δίνουν καθημερινά για να σώσουν ζωές. Δώσαμε και υπόμνημα στην Διευθύντρια, κάναμε δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι οι συνταξιούχοι με την παρουσία τους, στηρίζουν τη Δημόσια Υγεία.
– Στις 25/10/20 περνώντας για Γιάννενα η Υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη σταμάτησε στην Αμφιλοχία για φαγητό και επιτροπή του Συλλόγου μας παρόντος και του Δημάρχου Αμφιλοχίας τη συναντήσαμε, θέτοντάς της τα προβλήματα που έχουν οι δομές υγείας της περιοχής μας, όπως τα Κέντρα Υγείας Κατούνας – Χαλκιόπουλου και το Κέντρο Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας, που υπολειτουργούν. Είναι γνωστό άλλωστε ότι θρηνούμε αρκετούς συνανθρώπους μας κάθε χρόνο, λόγω έλλειψης πρώτων βοηθειών, γιατί μετά το μεσημέρι είναι κλειστά και της δώσαμε σχετικό υπόμνημα για τον Υπουργό.
– Στις 23/12/20 στείλαμε υπόμνημα στους Υπουργούς Εργασίας κ. Βρούτση και Χατζηδάκη σχετικά με τις συντάξεις, αναδρομικά, δώρα και ΕΚΑΣ, χωρίς όμως να πάρουμε απαντήσεις.
– Στις 6/4/21 ανακοινώσαμε προς τους νέους συνταξιούχους να υποβάλλουν αίτηση, για την προκαταβολή της Εθνικής Σύνταξης.
– Εάν δεν ήταν η πανδημία θα κάναμε περισσότερα, εκδηλώσεις, Γενική Συνέλευση και εκδρομές, όμως ο Κορονοϊός μας τα απαγόρευσε. Ας είμαστε καλά όμως και θα βρούμε το ρυθμό μας, αρκεί να ακούμε τους ειδικούς και όχι να παρασυρόμαστε από μερικούς άσχετους και ανεύθυνους.
– Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μετά από τόσο καιρό και ύστερα από τόσο δύσκολες συνθήκες βρεθήκαμε όλοι μαζί και ενωμένοι.
Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*