Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγινε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

181
blank

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε σήμερα από την Αρχαία Ολυμπία το μακρινό της ταξίδι μέχρι την Πιονγκ Τσανγκ της Ν. Κορέας, εκεί όπου θα διεξαχθούν οι 23οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Το παρών στην τελετή, έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Νακ Γιον Λι.
Η πρωθιέρια Κατερίνα Λέχου κατά τη διάρκεια της τελετής, έκανε επίκληση στο θεό Απόλλωνα και άναψε την πρώτη δάδα. Έπειτα, κατευθύνθηκε προς το Στάδιο, μεταφέροντας τη φλόγα με τη συνοδεία των ιερειών.
Στο Στάδιο, η πρωθιέρεια άναψε τη δάδα του πρώτου δρομέα, Απόστολου Αγγέλη, που πήγε μέχρι το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, εκεί όπου έδωσε τη Φλόγα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γι-Σουνγκ. Τις χορογραφίες έχει εμπνευστεί η Αρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα.

olimpiaki_floga olimpiaki_floga.JPG1 olimpiaki_floga.JPG2 olimpiaki_floga.JPG3 olimpiaki_floga.JPG4 olimpiaki_floga.JPG5 olimpiaki_floga.JPG7 olimpiaki_floga.JPG8 olimpiaki_floga.JPG9 olimpiaki_floga.JPG10 olimpiaki_floga.JPG12 olimpiaki_floga.JPG13 olimpiaki_floga.JPG14 olimpiaki_floga.JPG15 olimpiaki_floga.JPG16 olimpiaki_floga.JPG17

 

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 2 =