ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρωτοβουλίες προς μίμηση από το ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας – Με απόλυτη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ.) ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2014, η ετήσια προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΠΑ.Λ. Αμφιλοχίας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι ενήλικοι μαθητές του σχολείου, οι καθηγητές καθώς και πολίτες της Αμφιλοχίας που αγκάλιασαν την προσπάθεια που καταβάλει το σχολείο για να περάσει το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στη ζωή του ανθρώπου.
Ο «Μ» , ως μοναδικός φορέας ενημέρωσης της περιοχής και χορηγός επικοινωνίας , ήταν εκεί και μεταφέρει τις εξής δηλώσεις:
Η κα Παπαγιάννη Σπυριδούλα, πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών, μας είπε:
«Στην εθελοντική αιμοδοσία συμβάλλει και το ΕΠΑ.Λ. Αμφιλοχίας , το οποίο ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθειά του , επειδή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για τη διάδοση του εθελοντισμού. Καλώντας τους μαθητές να γνωρίσουν την αιμοδοσία και τελικά να δώσουν αίμα , δίνοντας κι εκείνοι «το παρών» εθελοντικά σε μη αμειβόμενο έργο, προκειμένου να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε τράπεζα αίματος».
Η Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ. Αμφιλοχίας, κα Βασιλική Κ. Μουρατίδου, μας δήλωσε:
«Στο σχολείο μας διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας : «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία», η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία. Στην προσπάθειά μας να «ανοίξουμε» το σχολείο στην κοινωνία, προσκαλέσαμε την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα , καθώς και τους πολίτες της πόλης, να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση αυτή και να διαδώσουν το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς. Συνολικά συγκεντρώθηκαν εικοσιεννέα μονάδες αίματος. Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στις δύο νοσηλεύτριες εκπαιδευτικούς που ξεκίνησαν την πρώτη αιμοδοσία σ την προηγούμενη σχολική χρονιά και που σήμερα , δυστυχώς, είναι σε διαθεσιμότητα με κίνδυνο να απολυθούν. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Αιμοδοτών με το συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, την συντονίστρια του προγράμματος κα Τεγονίκου Μαρία και γενικά όλους όσους συνέβαλαν οικειοθελώς στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, ευχαριστούμε τον «Μαΐστρο» για την σημερινή του παρουσία και κάλυψη»
