Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ – Θα διαφυλάξουμε το Σύνταγμα και την αυτοτέλεια του θεσμού

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

78
blank

Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα αντιδράσει δυναμικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αγνοήσει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να «προσπεράσει» τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δήμων, επιβάλλοντας τους επιτροπεία.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα συζήτησης την, πραξικοπηματικού χαρακτήρα, απόπειρα της κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, μετατρέποντας τους Δημάρχους σε υποτακτικούς της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας.

Ειδικότερα αναμένεται να συζητηθεί η τροποποίηση του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τη πρόταση που κατατέθηκε «συνιστώνται θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται. Χαρακτηριστικά η πρόταση αναφέρει ότι «αναλαμβάνουν την εκτέλεση και διοικητική εφαρμογή της πολιτικής του αρμόδιου για διορισμό οργάνου».

Στην ουσία, αν θεσμοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, αφαιρείται η δυνατότητα άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των γενικών γραμματέων και επιβάλλονται Διοικητικοί Γραμματείς και Αναπληρωτές Διοικητικοί Γραμματείς

Advertisement

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους δημάρχους με στόχο να μην θεσμοθετηθεί η σχετική πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση η Κ.Ε.Δ.Ε. θα αντιδράσει δυναμικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αγνοήσει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να «προσπεράσει» τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δήμων, επιβάλλοντας τους επιτροπεία.

Θα διαφυλάξουμε το Σύνταγμα και την αυτοτέλεια του θεσμού. Οι Δήμοι θα παραμείνουν στους Δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες και δεν πρόκειται να γίνουν λάφυρο καμιάς κυβέρνησης.

kede_koimisis kede_symvoulio kede_symvoulio-jpg1

Φωτο Χρ. Μπόνης

 

Advertisement
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + 8 =