Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού

Δημοσιεύτηκε

στις

28

Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού.
Έμπρακτη στήριξη στο πάγιο αίτημα για ανέγερση νέoυ σύγχρονου Διδακτηρίου που θα στεγάσει το
1ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, το 1ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή είχε την τιμή να υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Δαμασκηνό, στο πλαίσιο ποιμαντικής και εκπαιδευτικής επίσκεψης.
Η παρουσία του αποτέλεσε ξεχωριστή ευλογία για τη μαθητική και εκπαιδευτική μας κοινότητα. Με λόγο απλό, μεστό και ουσιαστικό, απευθύνθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου μας, αγγίζοντας θέματα που αφορούν τη νεανική ηλικία, τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, τη σημασία της πίστης, της αγάπης και της αλληλεγγύης.
Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο διάλογος που αναπτύχθηκε, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν σκέψεις και προβληματισμούς, λαμβάνοντας πατρικές συμβουλές και λόγια ενθάρρυνσης. Η απλότητα και η προσιτότητά του δημιούργησαν ένα κλίμα οικειότητας και ειλικρίνειας.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την τιμή της επίσκεψης και για τα πνευματικά εφόδια που μας προσέφερε.
Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίζει το σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο.

Εκφράζουμε επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες για την έμπρακτη στήριξη και την ουσιαστική παρέμβασή τουγια το πάγιο και διαχρονικό αίτημά μας για την ανέγερση νέου πρότυπου Διδακτηρίου, με τον αντίστοιχο σύγχρονο εξοπλισμό, που θα στεγάσει το 1ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή και θα συμβάλει να οδηγηθούν οι νέοι της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στον 21ο αιώνα.
Το αίτημά μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίουως ελάχιστο φόρο τιμής στην τεράστια προσφορά της Παλαμαϊκής Σχολής στην Πνευματική και Εθνική αφύπνιση των Ελλήνων.
HΠαλαμαϊκή Σχολή ή Παλαμαία Σχολή, μία από τις σημαντικότερες Σχολές του Γένους, ίδρύθηκε στο Μεσολόγγι από τον Διδάσκαλο του Γένους Παναγώτη Παλαμά το 1760.
Από την Παλαμαϊκή Σχολή αποφοίτησαν σημαντικοί πρωταγωνιστές των απελευθερωτικών αγώνων της πατρίδας μας, θρησκευτικοί ηγέτες, πρωθυπουργοί, ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες αλλά πάνω απ’ όλα συνέβαλε στην καλλιέργεια του υπέρτατου αγαθού της Ελευθερίας και του αδάμαστου πνεύματος των Ηρώων της Εξόδου του Μεσολογγίου.

 

 

Advertisement

  Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + four =