Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίλτος Ζαμπάρας: Κατεβάζουν τους διακόπτες στους αγρότες, ανοίγουν δρόμο στα συμφέροντα

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

410
blank

Ενώ σε όλη την Αιτωλοακαρνανία οι ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν χωρίς σχέδιο και τα φωτοβολταϊκά καταλαμβάνουν κάθε διαθέσιμη γη – ακόμη και γη υψηλής παραγωγικότητας – το ζωτικής σημασίας έργο της Ενεργειακής Κοινότητας των ΤΟΕΒ παραμένει βαλτωμένο, με τους αγρότες σε απόγνωση και τον ΔΕΔΔΗΕ να κατεβάζει διακόπτες αντί να δίνει λύσεις.
Αυτό δεν είναι ενεργειακός σχεδιασμός – είναι ενεργειακή ασυδοσία εις βάρος των παραγωγών και της κοινωνίας. Μια Ενεργειακή Κοινότητα που θα εξασφάλιζε φθηνό ρεύμα για την άρδευση, αυτονομία και επιβίωση της αγροτικής παραγωγής, σαμποτάρεται με καθυστερήσεις, γραφειοκρατία και προφάσεις, την ώρα που επενδυτικά συμφέροντα απολαμβάνουν πράσινα χαλιά και ταχεία αδειοδότηση.
Η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποικία ΑΠΕ με εξαγόμενη ενέργεια και εισαγόμενη φτώχεια. Οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης και αναπτυξιακής ισότητας – όχι διακοσμητικό στα κυβερνητικά σχέδια. Οι αγρότες μας δεν ζητούν προνόμια. Ζητούν πρόσβαση στο αυτονόητο: φθηνή και δίκαιη ενέργεια.
Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν την κοροϊδία και να ξεμπλοκάρουν άμεσα το έργο.

 

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + four =