Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τίμησε τους πεσόντες στη Μάχη της Γκραμπάλας

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

254
blank

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τίμησε τους 45 πεσόντες στη Μάχη της Γκραμπάλας τον Νοέμβριο του 1940, μεταξύ των οποίων και 18 Αιτωλοακαρνάνες, σε επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2024, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.
Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον Ιωάννη Κουτσοθεόδωρο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών αξιωματικών και ευζώνων του 2/39 Συντάγματος και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, και την Ευφροσύνη Διαμαντοπούλου, Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσολογγίου.
Η επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, ενώ στην τελετή συμμετείχαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και συγγενείς και απόγονοι των πεσόντων.

blank blank

 

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις