ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη
Λίγες ώρες μετά την επαναλειτουργία της, η Διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου έκλεισε ξανά μετά από νέα κατολίσθηση πρανών. Το κλείσιμο ήρθε μετά από τρεις μέρες από την αυτοψία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα έργα που είχαν γίνει στο σημείο,για τα οποία έιχε δηλώσει ότι «Έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά».
Σύμφωνα με το loutraki365.gr στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά. Αποτέλεσμα είναι αρκετά πλοία να περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.
Η νέα πτώση των πρανών, συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, όπου σε ανάρτηση του στο Twitter, ανακοίνωσε πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι «Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση».
Όπως αναφέρθηκε πριν, την Παρασκευή είχε επισκεφθεί την Διώρυγα της Κορίνθου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της επίσκεψης του είχε δηλώσει τα εξής:
«Έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά, συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν φέρει εις πέρας το πρώτο μέρος αυτής της πολύ σημαντικής παρέμβασης, σε ένα έργο – σύμβολο ταυτισμένο απόλυτα με τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Πλην, όμως, εδώ και 130 χρόνια ουσιαστική παρέμβαση στη Διώρυγα της Κορίνθου δεν είχε γίνει. Αυτό κάνουμε τώρα, θα ανοίξει η Διώρυγα με απόλυτη ασφάλεια -όπως είχαμε δεσμευτεί- από τη Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες, για να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση. Θα ξανακλείσει από τις αρχές Οκτωβρίου για να γίνει η δεύτερη φάση της παρέμβασης. Του χρόνου το καλοκαίρι θα ανοίξει για τέσσερις μήνες ώστε να κερδίσουμε και τον Ιούνιο και το έργο θα ολοκληρωθεί μετά εντός του ‘23, ώστε να μπορούμε να παραδώσουμε το επίμαχο κομμάτι όπου είχαμε και τις καταπτώσεις. Μια Διώρυγα η οποία θα είναι απολύτως ασφαλής και θωρακισμένη για πολλές δεκαετίες».
