Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Ράλι 6,14% και υψηλός τζίρος πριν τις εκλογές

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

145
blank

Στις 840,44 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στον απόηχο του προγράμματος της ΕΚΤ

Ισχυρό ράλι και με υψηλό τζίρο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, στον απόηχο της ανακοίνωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων.
Επίσης, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η κίνηση της αγοράς την Παρασκευή (23/01) δείχνει να αποτυπώνει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι θα υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 840,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,14%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 845,53 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 6,79%.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 6,31%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,73%.
Η αξία των συναλλαγών σημείωσε κατακόρυφη άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 256,30 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 6,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,34%.
Με κέρδη έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (+13,83%), της Jumbo (+12,64%), της ΕΧΑΕ (+10,99%), της Μυτιληναίος (+9,46%), της Τέρνα Ενεργειακή (+9,14%), της ΔΕΗ (+9,11%), της Εθνικής (+8,15%), της Eurobank(+8,13%), του ΟΛΠ (+7,73%), της Viohalco (+6,63%) και της Ελλάκτωρ (+6,59%).
Με άνοδο έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+11,65%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+10,01%), των Τραπεζών (+9,10%) και των Πρώτων Υλών (+9,07%).
Ανοδικά κινήθηκαν 98 μετοχές, 25 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Γαλαξίδι +25,00%, ΑΝΕΚ+18,92%, ΣΕΛΟΝΤΑ +15,49%, Καθημερινή +14,58% και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης +14,68%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: PC Systems -19,74%, SATO -18,92%, Altec -17,86%, ΣΙΔΜΑ-13,14% και Μαθιός Πυρίμαχα-9,95%.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ) –  news247.gr

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × two =