Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Βάλτος κι Επανάσταση» στο Τρίκλινο

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

306
blank

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Βάλτος κι Επανάσταση» στο Τρίκλινο του Δήμου Αμφιλοχίας

YouTube player

Ο Δήμος Αμφιλοχίας τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.Χθες, έλαβε χώρα στο Τρίκλινο η πρώτη από τις πέντε προγραμματισμένες Ημερίδες Τοπικής Ιστορίας, με θέμα «Βάλτος κι Επανάσταση: Η Τατάρνα αναπολεί την ιστορία της». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Οι ομιλητές (Γεώργιος Σταμάτης, Αρχαιολόγος, Κωνσταντίνος Χαραμής, Εκπαιδευτικός και Νίκος Χούτας, Εκπαιδευτικός-Διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας), αναφέρθηκαν στην Μάχη της Τατάρνας, την πρώτη μάχη της Επανάστασης στη Δυτική Ρούμελη και περιέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στον Βάλτο τόσο προεπαναστατικά όσο και κατά τη διάρκεια του Αγώνα, συνθήκες μέσα από τις οποίες ξεπήδησαν μερικές από τις ηρωικότερες μορφές της ελληνικής ιστορίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του μεγάλου αριθμού θεατών που προσήλθαν στην ημερίδα.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ροΐδης,Αντιδήμαρχοι, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κοπίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Τρικλίνου Θανάσης Σβερδίλας και πρόεδροι κοινοτήτων.

blank blank blank blank blank

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − three =