ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορωνοϊος: 44χρονος διακομίζεται από το Αγρίνιο στα Γιάννενα
Ασθενής με κορωνοϊό διακομίζεται στα Ιωάννινα από το Αγρίνιο προκειμένου να εισαχθεί σε ΜΕΘ covid.
Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα έγινε διακομιδή 44χρονου που χρήζει νοσηλείας σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ασθενής δεν αντιμετωπίζει από κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Υπενθυμίζεται πως στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 26 άτομα στην κλινική covid και 23 άτομα στην αντίστοιχη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, η οποία είναι γεμάτη.
Ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη αναμένεται η εβδομάδα που ξεκίνησε σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία.
Οι αριθμοί των κρουσμάτων σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Αγρίνιο μετά και την διασπορά που προέκυψε τη Μεγάλη Εβδομάδα προβληματίζουν εντονότατα, με τον Δήμο Μεσολογγίου να έχει μπει στο «βαθύ κόκκινο» και τα σχολεία να παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 12 του μήνα.
Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας χθες Κυριακή, 9/5 κατανεμήθηκαν 82 κρούσματα. Τα 38 από αυτά αφορούν το Αγρίνιο, 20 εντοπίζονται στο Μεσολόγγι, εννέα στο Αιτωλικό, έξι στο Ευηνοχώρι, τρία στη Ναύπακτο, από δύο σε Νεοχώρι και Παραβόλα και από ένα σε Θέρμο και Αμφιλοχία.
Στην παρούσα φάση στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 26 άτομα στην κλινική covid και 23 άτομα στην αντίστοιχη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Μετά και τη χθεσινή επίσκεψη του ΥΠΕάρχη στο Αγρίνιο έγινε γνωστή η πρόθεση για επέκταση των διαθέσιμων κλινών στο Νοσοκομείο.
Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Αγρινίου, στα τελευταία μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν τα 19 από τα 54 δείγματα προέκυψαν θετικά ενώ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου πληροφορίες αναφέρουν ότι σε καθημερινό επίπεδο προκύπτει θετικότητα 50% στα μοριακά τεστ. Όπως αναφέρει το aixmi-news.gr χαρακτηριστικά από τα 80 περίπου μοριακά τεστ που έγιναν τα μισά ήταν θετικά.
πηγή:agriniopress.gr
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις