7οςΚολυμβητικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας «Λόρδος Βύρων» 2021

7οςΚολυμβητικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας «Λόρδος Βύρων» 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: MARATHONSWIMMING,OPENWATER
Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 διοργανώνεται από το ΝΟΜεσολογγίου, σε συνεργασία με τη Π.Δ.Ε – Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νιας και την υποστήριξη της Βυρωνικής εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου- Ερευνητικό Κέντρο & Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό , ο 7ος κολυμβητικός Διάπλους ανοικτής θαλάσσης στην θαλάσσια περιοχή της Τουρλίδας στο γραφικό Μεσολόγγι.
Φέτος με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ο διάπλους είναι αφιερωμένος στο φιλέλληνα αλλά και κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Λόρδο Βύρωνα.
Ο κολυμβητικός διάπλους είναι μια αθλητική γιορτή και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Σκοπός του είναι η προβολή της Λιμνοθάλασσας και η προώθηση του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού.
Θα υπάρξουν 2 διαδρομές των 4 και 8 χιλιομέτρων . Οι κολυμβητές με εκκίνηση από το ιστορικό νησάκι του ΆιΣώστη θα κολυμπήσουν στη μαγευτική λιμνοθάλασσα και θα τερματίσουν στη παραλία της Τουρλίδας.
Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους. Ιδιώτες και αθλητές.
Η ώρα εκκίνησης είναι 09,00 το πρωί της Κυριακής 29/8 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα τον 8 Χλμ και 10,00 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 4 Κm.
Η γραμματειακή υποστήριξη, η τελετή λήξης και όλες οι υποστηρικτικές δράσεις θα έχουν βάση το παραλιακό κατάστημα TourlidaBEACHστη Τουρλίδα. Επίσης σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει σύντομη ομιλία σχετικά με τον μεγάλο φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα ως κολυμβητή και επίσκεψη για όσους το επιθυμούν στο ομώνυμο μουσείο της Βυρωνικής Εταιρείας, στο ΒΥΡΩΝΕΙΟ κτήριο, της Πόλης μας.
Λεπτομέρειες στο www.nommes.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*