Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

200 ΧΡΟΝΙΑ από την Ναυμαχία του Δραγαμέστου

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

720
blank

Αστακός, 21–22 Νοεμβρίου 2025

Ο Αστακός ανάβει ξανά τις δάδες της Ιστορίας και μας τραβάει όλους στην ατμόσφαιρα μιας από τις πιο ηρωικές ναυτικές συγκρούσεις του ’21: τη Ναυμαχία του Δραγαμέστου. Διακόσια χρόνια μετά, ο Δήμος Ξηρομέρου τιμά την επέτειο με ένα διήμερο εκδηλώσεων που μυρίζει μπαρούτι, θάλασσα και παράδοση  αλλά παρουσιάζεται με σεβασμό, γνώση και έναν αέρα σύγχρονης πολιτιστικής γιορτής.

 Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025 – Πνευματικό Κέντρο Αστακού

17:30 – Έναρξη & Χαιρετισμοί
Το ταξίδι ξεκινά με βουτιά στον πολιτισμό:
• Παρουσίαση παραδοσιακών ενδυμασιών από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Παράδοσης & Λαογραφίας Κατοχής Μεσολογγίου, με αφήγηση από τον ιδρυτή κ. Νικόλα Παλακίδα.
• Παρουσίαση οπλισμού της Επανάστασης του 1821 από τους συλλέκτες κ. Οδυσσή Κωστάκη και κ. Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλόπουλο.
• Ομιλία του κ. Ηλία Υφαντή με θέμα «Το Χρονικό της Ναυμαχίας του Δραγαμέστου».
• Ομιλία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπυρίδωνα Β. Διαμαντόπουλου για τα 200 χρόνια από την Έξοδο και τη Ναυμαχία.
• Ομιλία της Δημάρχου Ύδρας και Αν. Καθηγητή της ΣΣΕ κ. Γεώργιο Κούκουδακη για τη συμβολή της Ύδρας στον Αγώνα.

19:30 – Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Δραγαμέστου
Στην παραλία Αστακού, η ιστορία… παίρνει φωτιά.
Κυριολεκτικά.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 – Παραλία Αστακού

10:00 – Δοξολογία στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου
10:30 – Κατάθεση στεφάνων από πολιτιστικούς συλλόγους και ομάδες αναβίωσης
11:00 – Παρέλαση των συλλόγων και των ομάδων αναβίωσης
11:30 – Τελετή λήξης

blank Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × four =