Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψεύτικα ρεπορτάζ και fake news από Alpha και Μάνεση – Έδειχναν βίντεο του 2015 από την Ειδομένη

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

179
blank

Έδειξαν πλάνα από το 2015 και τα «πάσαραν» σαν «φρέσκο» ρεπορτάζ από τον Έβρο
Πλάνα του 2015 από την Ειδομένη «πούλαγαν» για σημερινά από τον Έβρο ο Αlpha στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.
Έδειχναν πλάνα του 2015 από την Βουλγαρία όταν τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορά τους και έφραξαν το δρόμο στους πρόσφυγες, για σημερινά με στόχο να πείσουν ότι πρόκειται για πλάνα από τον Έβρο ποντάροντας στην τρομοκρατία και τα ξενοφοβικά σύνδρομα.
Μάλιστα δείχνοντας τους Σκοπιανούς πάνοπλους να προσπαθούν να εμποδίσουν τους 4.000 περίπου πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη στα Σκόπια, επιχείρησε να πείσει ότι επρόκειτο για Έλληνες στρατιωτικούς και για δυνάμεις της FRONTEX, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι δεν επαρκούν.

Δήλωση του Νίκου Μάνεση:

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι στην εκπομπή «ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ» της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν εικόνες του 2015 (που αφορούσαν στην εισβολή προσφύγων στη Βόρεια Μακεδονία), ως εικόνες της παρούσης χρονικής περιόδου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο.
Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα». Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες.
Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.
Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news.
Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 4 =