Connect with us

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το δίδυμο… αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

141
blank

Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Δεν είναι κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, ούτε μέρος με τουρισμό. Οι μόνοι μόνιμοι κάτοικοί του είναι οι… γλάροι. Δείτε πού βρίσκεται η “μικρογραφία” της Μεγαλονήσου.
Πετάμε πάνω από το Γλαρονήσι στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας, ένας τόπος που από ψηλά και αναπάντεχα μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο.
Είναι από τα… παράξενα της Ελλάδας. Στην αρχαιότητα το νησί, ήταν γνωστό με το όνομα “φωκών όρμος”.
Ο όρμος του Σκροπονερίου ή των Σκροπονερίων (ή Σκορπονερίων) είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου και 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Νότια του όρμου βρίσκεται η Παραλίμνη (η πιο νότια λίμνη της Ελλάδας που έχει νούφαρα) και το όρος Πτώον.
Το ανατολικότερο τμήμα του όρμου ανήκει στον Δήμο Χαλκιδέων (περιφερειακή ενότητα Ευβοίας) και το δυτικότερο, με το ψαροχώρι στο βάθος του όρμου, στην Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού (περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).
Λόγω της σχετικά δύσκολης οδικής πρόσβασης, έχει διατηρήσει την φυσική του ομορφιά και το τοπίο είναι μαγευτικό. Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, για μπάνιο σε παρθένα ήρεμη παραλία αλλά και για ψάρεμα. Στο βάθος του όρμου (που ανήκει στον Δήμο Ορχομενού) υπάρχει ταβερνάκι όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Φρέσκο ψάρι, οποιοδήποτε άλλο ψητό ή μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή τον καφέ σας μετά το μπάνιο.

YouTube player

πηγή:news247.gr

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − ten =