ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τεράστια πετρελαιοκηλίδα ρύπανε τα νερά της Κορσικής μετά από σύγκρουση πλοίων. Πως θα αντιμετωπιστεί η διαρροή καυσίμων
Ένα τυνησιακό πλοίο, το Ulysse, και ένα κυπριακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το CLS Virginia, συγκρούστηκαν την Κυριακή στις 08:30 ώρα στα ανοικτά της Κορσικής στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη διαρροή καυσίμων.
Σύμφωνα με τις αρχές της Τουλόν, η πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί είναι 300 μέτρα επί ένα χιλιόμετρο. Στην ανακοίνωση του λιμενικού δεν αναφέρθηκαν θάνατοι και τραυματισμοί από το ναυτικό ατύχημα. Οι γαλλικές αρχές γνωστοποίησαν ότι για την αντιμετώπιση της διαρροής λαμβάνονται μέτρα από τη Γαλλία, το Μονακό και την Ιταλία.
Συγκεκριμένα από τις αρχές της Γαλλίας και της Ιταλίας στέλνονται μέσα απορρύπανσης ενώ οι επιχειρήσεις που θα συμβάλουν στην τοποθέτηση φραγμάτων με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση της μόλυνσης ξεκίνησαν σήμερα το πρωί….
mixanitouxronou.gr
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις