Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Μόλις 5 ημέρες είχε αναλάβει το σταθμό Λάρισας ο σταθμάρχης

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

1243
blank

Όχι έναν μήνα, αλλά μόλις πέντε ημέρες είχε αναλάβει υπηρεσία ο κατηγορούμενος για την τραγωδία των Τεμπών, σταθμάρχης Λάρισας, σε έναν από τους πιο επικίνδυνους σταθμούς της χώρας.
Μόλις πέντε ημέρες είχε αναλάβει υπηρεσία ο κατηγορούμενος για την τραγωδία των Τεμπών, σταθμάρχης Λάρισας, σύμφωνα με τη σοκαριστική αποκάλυψη του δικηγόρου Στέφανου Πατζαρτζίδη στο Newsbomb.gr.
Όπως ανέφερε, ο συνήγορός του, ο κατηγορούμενος το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν σε μικρούς σταθμούς, είχε λάβει την πιστοποίησή του τον Ιανουάριο και πριν πέντε ημέρες, μέσα δηλαδή στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβε υπηρεσία που θεωρείται από τις πιο δύσκολες και κομβικές του σιδηροδρομικού δικτύου.
Οι καταγγελίες για τον σταθμάρχη
Ο Γιάννης Κολλάτος, πρώην σταθμάρχης του ΟΣΕ στη Λάρισα καταγγέλλει ότι ο σταθμάρχης Λάρισας που έχει συλληφθεί ως μοναδικός -μέχρι στιγμής – υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, πήγε στη θέση του «φυτευτός και με ρουσφέτι».
«Η θέση αυτή χρειάζεται γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση. Ο εν λόγω δεν μπορούσε να εργαστεί ως σταθμάρχης. Ο μόνος σταθμάρχης που έγινε μόνιμος με ρουσφέτι ενώ οι άλλοι μπήκαν με μπλοκάκι» σημείωσε ο Γιάννης Κολλάτος, μιλώντας στο Kontra.
«Ποιος είναι υπεύθυνος που έγινε αυτός σταθμάρχης; Δούλεψε 15 μέρες στη Καλαμπάκα και τον έφεραν «φυτευτό» στη Λάρισα και άπειρο. Ο Σταθμός Λάρισας χρειάζεται δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Τους έδιωξαν για το κέρδος».
«Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση δεν θα είχαμε δυστύχημα παρά το ανθρώπινο λάθος. Απαξίωσαν τον ΟΣΕ για να τον πουλήσουν» ανέφερε ο ίδιος.
Από το πρωτοδικείο Βόλου… σταθμάρχης
Σύμφωνα με καταγγελία του δημοσιογράφου Βασίλη Κανέλλη στο MEGA, υπάρχουν πέντε ακόμα αντίστοιχες μετατάξεις, δίνοντας μάλιστα μερικά τέτοια παραδείγματα. Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, δούλευε μέχρι τη μετάταξή του στον ΟΣΕ, ως… αχθοφόρος του υπουργείου Παιδείας.
Μετατάξεις:
Από το παράρτημα ΑΜΕΑ Λάρισας – Σταθμάρχης στον ΟΣΕ
Από το πρωτοδικείο Βόλου – Σταθμάρχης Κυκλοφορίας
Από το υπουργείο Πολιτισμού – Σταθμάρχης, μηχανοδηγός, τεχνίτης γραμμής
Απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ανέφερε: «Κανείς δεν γίνεται σταθμάρχης αν δεν περάσει τη διαγωνιστική διαδικασία στη φάση της εκπαίδευσής του».

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =