Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Εισηγήσεις να μην ανοίξουν αμέσως μετά τις γιορτές

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

95
blank

Το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται ότι εξελίσσεται σε έναν ακόμη πονοκέφαλο για την κυβέρνηση και τους ειδικούς στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον
Τα σχολεία αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Όμικρον για την οποία ο υπουργος Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε το πρωί της Δευτέρας ότι «περιμένουμε να μας απασχολήσει μέσα στον Ιανουάριο».
Κι αυτό γιατί τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αφού θα κλείσουν την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Δεδομένης της εκτίμησης, λοιπόν, που υπάρχει από τους επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας, όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ότι η μετάλλαξη Όμικρον, πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν φωνές ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που ζητούν τα σχολεία να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά το πρώτο κουδούνι του 2022 να ακουστεί μια εβδομάδα αργότερα.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών τα οποία αποτελούσαν τότε το 26% των συνολικών μολύνσεων με covid-19 ενώ την Κυριακή έγινε γνωστή η είδηση για τη διασωλήνωση μιας 16χρονης κοπέλας με κορονοϊό στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + fourteen =