ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθη για εκβίαση και απάτη με όφελος 150.000€ – Κινηματογραφική σύλληψη στη Θεσπρωτία
Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για εκβίαση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
Το συνολικό όφελος που αποκόμισε φτάνει στις 150.000 ευρώ
Ταυτοποιήθηκε ακόμη ημεδαπός συνεργός του, που κατηγορείται για συνέργεια σε απάτη
Συνελήφθη χθες (20-06-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός,σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για συνέργεια σε απάτη.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελίατριών ημεδαπών,ότι προ εξαμήνου ο κατηγορούμενος τους συστήθηκε ως εγνωσμένου κύρους αρχιτέκτονας-μηχανικός και επιχειρηματίας. Ακολούθως, αφού πείσθηκαν για τη φερεγγυότητά του, συμφώνησαν να του αναθέσουν έναντι αμοιβής διάφορα έργα όπως ανακαίνιση και μεσιτεία διαμερισμάτων που διαθέτουν,τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αγοραπωλησίες οχημάτων και ρύθμιση διαφόρων οφειλών και προστίμων.
Με τον παραπάνω τρόπο, ο συλληφθείς κατάφερε να τους αποσπάσει τμηματικά χρηματικά ποσά που έφθαναν τις 150.000 ευρώ.
Για τη σύλληψή του οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, προσημειώθηκε χρηματικό ποσό 800 ευρώ, πουθα παραλάμβανε από τους
