Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

180
blank

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» Δημοσθένης Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε με ομιλία στην ημέρα μνήμης που αναζητά καθολική δικαίωση για τους Έλληνες του Πόντου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Σαλμά, τον πρόεδρο του Δημοτικου Συμβουλίου Ν.Καζαντζή, τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θεόδωρο Σειτανίδη, τον Αστ. Διευθυντη Ακαρνανίας Δ. Γαλαζούλα , τον Αν. Διοικητη ΠΥ Ευαγ. Αθανασίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλο , την πρόεδο του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτ/νιας Α.Γκούρλια, εκπρ. Απόστρατων Αιτωλοακαρνανίας Α.Στάμου , η πρ. του Συλλόγου Πραματιωτων κ. Καραδήμα και η πρ. της Κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου.
«Ημέρα απόδοσης τιμής στους υπερήφανους Έλληνες του Πόντου και ημέρα μνήμης
για την προσφυγιά και τα θύματα ενός απάνθρωπου εγκλήματος.
Ενώνουμε τη φωνή μας και διατρανώνουμε τον αγώνα για την καθολική αναγνώριση του εγκλήματος της γενοκτονίας των Ποντίων. Ένας αγώνας που θα συνεχιστεί
μέχρι την τελική δικαίωση. Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι μια πράξη τιμής», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + eight =