Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρεκόρ» ψήφων για την εκλογή ΠτΒ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δημοσιεύτηκε

στις

40

Με 235 ψήφους εξελέγη νέα Πρόεδρος της Βουλής, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση για το αξίωμα, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κ.Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος εκτελούσε χρέη προσωρινού Προέδρου, η κ.Κωνσταντοπούλου, “κατέγραψε” ρεκόρ ψήφων και ως εκ τούτου αποδοχής από το σώμα της Βουλής, για τη θέση της Προέδρου. Σημειώνεται πως το προηγούμενο ρεκόρ είχε γίνει από τον τέως ΠτΒ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην κάλπη βρέθηκαν ακόμη 61 λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα ενώ τις προηγούμενες ημέρες τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είχαν δηλώσει πως θα στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο κ.Τραγάκης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να καταλάβει την έδρα και εκφωνήσει την πρώτη ομιλία, για την ανάληψη του αξιωάματος.

Ακολούθησε η τελετή παράδοσης- παραλαβής με τον τέως Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος από τον αριθιμό ψήφων που συγκέντρωσε η κ.Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας μάλιστα χαίρεται διπλά «γιατί συνέβαλα και εγώ σε αυτό». Όπως συμπλήρωσε δε, πρόθεσή του είναι να εργαστεί ώστε κάποια στιγμή ο ΠτΒ να εκλέγεται με ψήφο αποδοχής από το σύνολο των βουλευτών.

Advertisement

 

πηγή:news247.gr Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *