Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Πανηπειρωτική Διημερίδα θαλασσαιμίας στην Άρτα

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

111
blank

Η Εταιρεία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Άρτας διοργανώνει πανηπειρωτική διημερίδα το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ την οποία στηρίζουν όλοι οι φορείς.
Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία και το στρατηγικό σχεδιασμό για το εθνικό σύστημα αίματος, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
Στην αιμοδοσία η ιδέα του εθελοντισμού βρίσκει μια από τις ωραιότερες και ιερότερες εκδηλώσεις της.
Στόχος είναι να γίνει η Άρτα πρώτη πόλη σε εθελοντικά μη αμειβόμενο αίμα.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Α. κ. Χάρις Ματσούκα.
Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στη Μεσογειακή Αναιμία και στη Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Στόχος να ενημερωθούν οι πάσχοντες για τις εξελίξεις της νόσου και τα νεότερα δεδομένα τόσο στη θεραπεία όσο και στην ποιότητα ζωής τους.
Και τα δύο θέματα θα τα αναπτύξουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ήπειρο και την Αθήνα. Καλείται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης καθώς αιμοδότες και μη να στηρίξουν την προσπάθεια.
Η διημερίδα τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας θαλασσαιμίας και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.

blank

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 4 =