Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: «Δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

164
blank

Βήματα προς τα πίσω κάνει τώρα η κυβέρνηση ως προς το άνοιγμα της αγοράς αφού οι ειδικοί κάνουν σαφές πως ενέχει μεγάλο ρίσκο μια τέτοια απόφαση.
«Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Δεν θέλουμε εικόνες όπως αυτές στο Harrods» συμπλήρωσε, ενώ για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.
«Όλοι φοβούνται ότι οι εικόνες αυτές θα μεταφραστούν σε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε.
Πάντως σημείωσε ότι αν λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις.
Τέλος ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει. Αναφορικά με το εμβόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αχτίδα αισιοδοξίας» για πρώτη φορά στην πανδημία.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + seven =