Connect with us

LIFESTYLE

Πέθανε ο τραγουδιστής των Prodigy Κιθ Φλιντ

Δημοσιεύτηκε

στις

58

Ο εμβληματικός τραγουδιστής των Prodigy, Κιθ Φλιντ (Keith Flint) βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί – πρώτες πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία
Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στη Βρετανία ο τραγουδιστής των Prodigy, Κιθ Φλιντ (Keith Flint). Ήταν 49 ετών. Ο τραγουδιστής των Prodigy και διάσημος για την ερμηνεία του στο κομμάτι Firestarter, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσεξ.
Η μπάντα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται ο θάνατος του θρυλικού frontman: «Είναι με βαθύ σοκ και λύπη που επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του αδερφού και καλύτερου φίλου μας Κιθ Φλιντ. Ένας αληθινός πρωτοπόρος, νεωτεριστής και θρύλος. Θα μας λείπει για πάντα».
Η ανακοίνωση στο Instagram των Prodigy αναφέρει πώς ο θάνατος του Κιθ ήταν αυτοκτονία:
Ο Κιθ Φλιντ (Keith Flint) γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1969 στο Ρέντμπριτζ του Λονδίνου και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στο Έσεξ. Εκεί γνώρισε τον Λίαμ Χόουλετ σε ένα κλαμπ και έτσι γεννήθηκαν οι Prodigy. Αρχικά ο Φλιντ ήταν ο χορευτής της μπάντας μέχρι το 1996 που τραγούδησε το «Firestarter» και έγινε ο βασικός τραγουδιστής της μπάντας.

YouTube player

Ήταν ένας από τους κορυφαίους perfomer με εκπληκτική ενέργεια στη σκηνή που του άρεσε να οδηγεί τον εαυτό του – και το κοινό – στα άκρα. Το πανκ στιλ του Φλιντ έγινε trend, το οποίο συνέχισε και καθιερώθηκε με το επόμενο single των Prodigy, «Breathe».
Το «Firestarter» συμπεριλήφθηκε στον τρίτο δίσκο των Prodigy, «The Fat of the Land», το 1997. Το τραγούδι κυκλοφόρησε και ως single, το οποίο ήταν το πρώτο από τον εν λόγω δίσκο. Το single κατέληξε να έχει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 1 των φινλανδικών, των βρετανικών και των νορβηγικών charts. Συνολικά μπήκε στην πρώτη δεκάδα 12 χωρών.
Στo αμερικανικό Billboard Hot 100, έφτασε στο νούμερο 30. Το περιοδικό NME το συμπεριλαμβάνει στον κατάλογό του με τα 150 Σπουδαιότερα Τραγούδια των τελευταίων 15 ετών, στην 52η θέση.
Οι Prodigy αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, δίπλα στους Fatboy Slim, The Chemical Brothers, Orbital, Daft Punk και The Crystal Method, τις δεκαετίες 1990 και 2000. Πολλοί τους χαρακτηρίζουν «Νονούς της rave μουσικής». Έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν κερδίσει μεταξύ άλλων δύο Brit Awards, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards και δύο υποψηφιότητες για Grammy. Έχουν, επίσης, συμπεριληφθεί στη λίστα «50 μπάντες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις» του περιοδικού Q .
Ο Φλιντ είχε δεσμό με την τηλεπαρουσιάστρια Γκέιλ Πόρτερ μέχρι το 2000 και κατόπιν παντρεύτηκε τη Mayumi Kai, Ιαπωνέζα DJ. Ήταν λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είχε την δική του ομάδα, την Team Traction Control, κερδίζοντας τρεις φορές το Isle of Man TT, ενώ συμμετείχε και στο British Supersport Championship.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *