Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα:Γιος του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.ο ένας νεκρός στον Βόλο – Αρνήθηκε την άδεια απολύσεως για κάνει τις μοιραίες βολές με τον όλμο

Δημοσιεύτηκε

στις

41

Ο νεαρός Φώτης Ανδρικόπουλος απολυόταν στις 20 Οκτωβρίου και μάλιστα ο Υπολοχαγός του, του πρότεινε να βγει σε άδεια απολύσεως. Το παλικάρι όμως αρνήθηκε απαντώντας ότι πρώτα θα κάνει τις μοιραίες βολές με τον όλμο που του στοίχησαν τη ζωή και μετά θα έπαιρνε την άδεια που δικαιούτο!

Η τραγωδία του Βόλου αγγίζει και την Πάτρα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο μόλις 19 ετών Πατρινός, γιος του αστυνόμου που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών Κώστα Ανδρικόπουλου, Φώτης Ανδρικόπουλος. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, και στους συναδέλφους του πατέρα του, αλλά και στην κοινωνία της Πάτρας.

Ο Φώτης είχε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 2ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας και είχε σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ο άτυχος νέος υπηρετούσε εδώ και μήνες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, καθώς είχε επιλεγεί μετά από σκληρή εκπαίδευση για πεζοναύτης.

Οι δύο στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους είναι ηλικίας 34 και 33 ετών.

Advertisement

Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός ηλικίας 30 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ, ο υπολοχαγός δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες στα ζωτικά όργανα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Κατά πληροφορίες πριν τη μοιραία βολή που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο Επαγγελματιών Οπλιτών και του οπλίτη θητείας είχαν προηγηθεί κι άλλες βολές.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας, ενώ με απόφασή του κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Advertisement

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».

 

Advertisement

πηγή:thebest.gr Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *