ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Ολυμπιακός. Μια ζωή θρύλος» Παρουσίαση του συλλογικού τόμου της Ελληνοεκδοτικής στο Φεστιβάλ Βιβλίου

Γράφει η : Ιώ Τσοκώνα
Πρόσωπα, εικόνες και στιγμές που καθόρισαν την πορεία του Ολυμπιακού στον ένα αιώνα πορείας του, πρωταγωνίστησαν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου της Ελληνοεκδοτικής με τίτλο «Ολυμπιακός. Μια ζωή θρύλος», την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως.
Μέσα σε300 σελίδες σε επιμέλεια του συγγραφέα Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη 44 συγγραφείς προσεγγίζουν βιωματικά τους σημαντικότερους σταθμούς της ομάδας γιατί ο Ολυμπιακός είναι κομμάτι του DNA των φιλάθλων του, όπως επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Γαβαλάς, δημοσιογράφος και στέλεχος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σημείωσε δε ότι το βιβλίο αναδίδει το ίδιο άρωμα που εισέπραξε συναντώντας σημαντικά πρόσωπα του ερυθρόλευκου κόσμου και ιχνηλατώντας για χρόνια τα αρχεία τους.
Βιωματική ήταν και η τοποθέτηση του συγγραφέα και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών του Δήμου ΑθηναίωνΘανάση Χειμωνά: ένα καλειδοσκόπιο από προσωπικές μνήμες και σημαντικά γεγονόταπου σκιαγράφησαν την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.
«Κοινωνιολογικό και συναισθηματικό αρχείο» χαρακτήρισε την συλλογική έκδοσηο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης παραλληλίζοντας τον επιμελητή της συλλογής Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη με προπονητή ο οποίος κατόρθωσε να συνυπάρξουν με επιτυχία 44 διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις. Όπως τόνισε ο συγγραφέας: «Διαβάζεις τις σελίδες του βιβλίου και νιώθεις ότι ακούς μια κερκίδα με όλα της: το τραγούδι, την ειρωνία, την καζούρα αλλά και τις στιγμές σιωπής όπως τότε που η θύρα 7 έγινε τόπος μνήμης και πένθους». Για τον Αλέξη Σταμάτη η συλλογική έκδοση «Ολυμπιακός. Μια ζωή θρύλος»είναι ένα βιβλίο που μέσα από τον Ολυμπιακό μιλά για την ίδια την Ελλάδα. Για τον τρόπο που θυμόμαστε, που φανατιζόμαστε, τον τρόπο που αντέχουμε.
Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος & ραδιοφωνική παραγωγός Λίτσα Τότσκα.