Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2026: Η FIFA καταλήγει σε μαραθώνιο 40 ημερών, 48 ομάδων και 104 αγώνων!

Δημοσιεύτηκε

στις

3111

 

Η FIFA αλλάζει το format διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου αρχής γενομένης απ’ το 2026. Στον βωμό του χρήματος η Διεθνής Συνομοσπονδία επιχειρεί να ανοίξει τις πόρτες στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για περισσότερες χώρες προκειμένου να αυξηθούν οι αγώνες, ο τηλεοπτικός χρόνος και κατ’ ουσίαν τα έσοδα…
Οι 32 χώρες που έλαβαν μέρος στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ θα γίνουν 48 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα συνδιοργανώσουν οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς. Τι σημαίνει η παρουσία 48 ομάδων; Μεγαλύτερη διάρκεια του τουρνουά που όλα δείχνουν πως θα φτάσει τις 40 ημέρες! Το ίδιο βεβαίως θα συμβεί και με τους αγώνες που θα αυξηθούν σημαντικά καθώς θα φτάσουν τους 104 απ’ την πρεμιέρα μέχρι και τον τελικό!
Ίδια μορφή φαίνεται ότι θα έχει η φάση των ομίλων, όπου θα διατηρηθούν οι τέσσερις ομάδες ανά γκρουπ. Ωστόσο θα αυξηθούν οι όμιλοι, οι οποίοι από οχτώ θα γίνουν δώδεκα. Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια νέα νοκ άουτ φάση καθώς μετά τους ομίλους θα ακολουθεί η φάση των 32 κι όχι των 16 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Κάτι που σημαίνει ότι από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτοι μαζί με τους οχτώ καλύτερους τρίτους. Άρα απ’ τις 48 ομάδες που θα παίξουν στους ομίλους μόλις οι 16 θα αποκλειστούν.

Το νέο format του Μουντιάλ
48 ομάδες
40 ημέρες
104 αγώνες
12 όμιλοι των 4άρων ομάδων
Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι οχτώ καλύτεροι τρίτοι.
Όσοι φτάσουν μέχρι τέλους θα δώσουν οχτώ αντί επτά αγώνων
Η διοργάνωση του 2026 θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε 16 πόλεις τριών χωρών. Οι 60 αγώνες, μεταξύ των οποίων οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός, θα διοργανωθούν στις ΗΠΑ, ενώ τα γειτονικά κράτη Καναδάς και Μεξικό θα φιλοξενήσουν τα υπόλοιπα ματς.
Αναμένεται, ωστόσο, η επίσημη απόφαση της FIFA για τις αλλαγές που θα φέρουν επιπλέον 24 παιχνίδια στην διοργάνωση. Η τελική μορφή πρόκειται να εγκριθεί σήμερα (14/3) μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, το οποίο απαρτίζεται από 36 μέλη και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τους Times, οι επικεφαλής των έξι συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, το βράδυ της Δευτέρας και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση για το προτεινόμενο σχέδιο.
Η FIFA έχει προϋπολογίσει έσοδα 11 δισ. δολάρια έως το 2026, σχεδόν 4 δισ. δολάρια περισσότερα από ό,τι κέρδισε την ίδια περίοδο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αυτός είναι ο βασικός λόγος άλλωστε της αύξησης των ομάδων…

 

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *