Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λινού: Υπάρχει κενό στο πρωτόκολλο των self test για τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε

στις

28

Την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει και πάλι τα Λύκεια σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας,Αθηνά Λινού, θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο σε περίπτωση που κάποιος μαθητής βγει θετικός κάνοντας το self test.
«Υπάρχει ένα κενό στο πρωτόκολλο. Τι θα συμβεί κατά το διάστημα που ένα self test βγει θετικό, μέχρι να έχουμε και το αποτέλεσμα του δεύτερου test, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι rapid ή μοριακό. Το παιδί αυτό πριν βγει θετικό θα έχει έρθει σε επαφή με όλα τα παιδιά της τάξης του. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει εάν υπάρξει θετικό τεστ να σταματά αμέσως η λειτουργία της τάξης με και να γίνεται άμεση εξέταση τουλάχιστον όλου του τμήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Open.
Παράλληλα, η κυρία Λινού σημείωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο για αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία, όπως το να μειωθούν οι ώρες μαθημάτων που γίνονται μέσα στις σχολικές τάξεις και να βγουν τα παιδιά για λίγο στο προαύλιο.
Σχετικά με την την υγειονομική κατάσταση και την πορεία των κρουσμάτων, η κυρία Λινού ανέφερε πως βρίσκονται σταθερά υψηλά.
«Έχουμε μία σταθεροποίηση αλλά είναι υψηλή. Το ότι χθες ήταν καταγράφηκαν λιγότερα θετικά κρούσματα δεν σημαίνει πως είχαμε μείωση διότι είχαμε και 20.000 λιγότερα τεστ. Τα κρούσματα δεν αυξάνονται αλλά είναι σταθερά υψηλά και είμαστε σταθερά σε κατάσταση συναγερμού» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *