ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Έρχεται φθινόπωρο με κακοκαιρία από Ιταλία – Πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι από το Σαββατοκύριακο

Το φθινόπωρο κάνει επίσημη είσοδο στην Ελλάδα και ο καιρός αλλάζει ριζικά τις επόμενες ημέρες, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και δυνατούς ανέμους. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, μέχρι την Πέμπτη θα απολαμβάνουμε σχεδόν καλοκαιρινές συνθήκες, ωστόσο από Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο, η χώρα μπαίνει σε φθινοπωρινό μοτίβο.
Πότε χαλάει ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση
Μέχρι την Πέμπτη 25/9: Οι θερμοκρασίες το μεσημέρι θα αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές, δίνοντας μια αίσθηση παράτασης του καλοκαιριού. Ωστόσο, τα βράδια θα είναι ήδη πιο δροσερά.
Από την Παρασκευή 26/9: Ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι (ΒΑ), οι οποίοι θα φτάσουν έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, φέρνοντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Σάββατο 27/9 και Κυριακή 28/9: Η κακοκαιρία που έρχεται από την Ιταλία θα επηρεάσει πρώτα τη Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια αρκετές περιοχές της χώρας.
Οι περιοχές που θα «χτυπηθούν» από βροχές
Η δυτική Ελλάδα φαίνεται να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για αξιόλογες βροχοπτώσεις, καθώς δεν επηρεάζεται τόσο από το ξεροβόρι που θα εμποδίζει την κίνηση των βροχοφόρων νεφών προς τα ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα, οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, με περιορισμένη ηλιοφάνεια.
Πτώση θερμοκρασίας και μακρυμάνικα
Η αλλαγή θα είναι αισθητή:
Από την Παρασκευή και μετά, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα πέσουν κατά 5-7 βαθμούς, αναγκάζοντας πολλούς να «κατεβάσουν» μακρυμάνικα ακόμη και στις πόλεις.
Στα βόρεια και κεντρικά τμήματα, η δροσιά θα θυμίζει ξεκάθαρα φθινόπωρο.
Τι λένε οι μετεωρολόγοι
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι η κακοκαιρία που φτάνει από την Ιταλία θα μας απασχολήσει το Σαββατοκύριακο, ενώ το Weather Analysis Greece τονίζει ότι οι ισχυροί βοριάδες και οι βροχές στη Δυτική Ελλάδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου σκηνικού. Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις