ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θεσσαλονίκη: Απεβίωσε τρανς γυναίκα και η οικογένεια της αρνήθηκε να παραλάβει την σορό
Μία τρανς γυναίκα απεβίωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται η οικογένειά της δεν έδειξε ενδιαφέρον να παραλάβει τη σορό και να γίνει η ταφή.
Πρόκειται για μία τρανς γυναίκα, περίπου 60 ετών, που πέθανε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που την γνώριζαν ήταν μία γυναίκα που από τη δεκαετία του 80, προσπαθούσε να ενσωματωθεί σε μία κοινωνία σκληρή που δεν την είχε αποδεχτεί ούτε η οικογένεια της. Η ίδια μέχρι την τελευταία στιγμή και παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε δούλευε ως σεξ εργάτρια για την επιβίωσή της.
Οι αρχές απευθύνθηκαν στους συγγενείς πρώτου βαθμού για να παραλάβουν τη σορό οι οποίοι αρνήθηκαν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και δεν τους ενδιαφέρει.
Σύμφωνα με τη Βανέσα Βενέτη, που μίλησε στον Alpha, έπειτα από κινητοποίηση ακτιβιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαδικασία ταφής ανέλαβε ο δήμος της Θεσσαλονίκης.

gvk
01/06/2022 at 21:14
Συμπέρασμα :
αν θέλουμε να δουλέψουμε ως “εργάτριες του sex” πρέπει να τα “έχουμε καλά” με ακτιβιστές .
Ο λογαριασμός στο δήμαρχο (στους δημότες).