Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαβογιάννη Ηρώ – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αμφιλοχίας

Δημοσιεύτηκε

στις

215

Ονομάζομαι Ζαβογιάννη Ηρώ και είμαι 30 ετών. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αμφιλοχία, την πόλη που όλοι αγαπάμε αλλά βλέπουμε να μένει πίσω, αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου στην αναγέννηση του τόπου μας. Βιώνοντας τις αδυναμίες αλλά έχοντας γνώση των δυνατοτήτων της πόλης και των ανθρώπων της, αποφάσισα να προσφέρω μέσα από την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή & την Αναγέννηση» σε συμπαράταξη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ευάγγελο Τσούκα.
Η κρίση και οι πολιτικές της λιτότητας έχουν αποδιαρθρώσει την οικονομία και φτωχοποιήσει την κοινωνία. Η Αμφιλοχία, ο τόπος μας, βιώνει και αυτή τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών στο κεντρικό επίπεδο, της εφαρμογή των «συνταγών» αυτών από τη δημοτική διοίκηση, καθώς και της αυταρχικά συγκεντρωτικής συμπεριφοράς απέναντι στους δημότες. Στις συνθήκες της κρίσης, ο Δήμος μας όχι μόνο δεν έδρασε ως αντίβαρο στις αντικοινωνικές ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά παρουσιάστηκε πρόθυμος να θέσει σε ισχύ πολιτικές που έπληξαν την τοπική οικονομία, «αποστράγγισαν» το λιγοστό διαθέσιμο εισόδημα των περισσοτέρων και δοκίμασαν την κοινωνική συνοχή. Μέσα από τις σπουδές και την επιστημονική ειδίκευσή μου στις πολιτικές μέριμνας για τις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και την εθελοντική ενασχόλησή μου με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διαθέτω βαθιά και στέρεη γνώση σε ό,τι αφορά όχι μόνο την ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλά και τη θεραπεία των κοινωνικών παθογενειών.
Η δραστηριοποίησή μου σε συμμετοχικές διαδικασίες με έχει διδάξει ότι όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους και συλλογικά προσπαθούν να φτιάξουν το μέλλον τους, τότε είναι ικανοί να επιτύχουν ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελεί τη δομή εκείνη που, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, προωθεί την οικονομική βιωσιμότητα, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και ευνοεί τις δημιουργικές δυνάμεις. Για να καταστεί εφικτό αυτό δεν αρκεί η εκλογή μιας «καλής» δημοτικής Αρχής, αλλά χρειάζεται η συμπόρευση όλων μας, ούτως ώστε οι ίδιοι να αναλάβουμε τις τύχες των ζωών μας. Αυτή η εκλογική διαδικασία είναι διπλά κρίσιμη, όχι μόνο γιατί ψηφίζουμε για την αλλαγή της δημοτικής διοίκησης, αλλά και γιατί με την ψήφο μας δείχνουμε τη θέλησή μας για αλλαγή σελίδας για τον τόπο μας. Στην «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή & την Αναγέννηση» διαθέτουμε την απαραίτητη γνώση, την πολύτιμη εμπειρία και την ισχυρή θέληση να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Με Δήμαρχο τον Ευάγγελο Τσούκα και την κινητοποίηση όλων όσοι αγαπάμε τον τόπο μας κι επιθυμούμε να θέσουμε ένα τέρμα στο χρονικό των χαμένων ευκαιριών, η Αμφιλοχία μπορεί να λάβει τη θέση που της αξίζει.
Εργασιακή Εμπειρία: Επιστημονικός συνεργάτης στο βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κυριακάκη. ΚΕΘΕΑ ΜΟSAIC. Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Εθελοντική εργασία στην κοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων της PRAKSIS.
Σπουδές: Πτυχίο «Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης», Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: «Ανθρώπινα Δικαιώματα», «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία», «Διεθνής Ιατρική: Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *