Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη καθηγητών του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε

στις

134

Για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, τόσο σε ερευνητικά θέματα όσο και σε θέματα εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων, ενημερώθηκε διεξοδικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης. Οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ανδρέας Καζαντζίδης και Αθανάσιος Αργυρίου επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να βρεθούν πεδία στα οποία το Εργαστήριο μπορεί να συνδράμει στο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

Τα μέλη του Εργαστηρίου παρουσίασαν, επίσης, τις δράσεις του σε θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, την ποιότητα αέρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την ηλιακή και αιολική ενέργεια με τη χρήση του ήδη εγκατεστημένου εξοπλισμού αλλά και μοντέλων πρόγνωσης που ήδη χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά. Πρότειναν, παράλληλα, οι συγκεκριμένες υποδομές να αξιοποιηθούν για τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.«Ο ρόλος του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι το παλαιότερο αντίστοιχο εργαστήριο της χώρας με έτος ιδρύσεως το 1968, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη Δυτική Ελλάδα. Η Περιφέρειά μας μπορεί να συνεργαστεί σε κοινές δράσεις με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *