Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μια μόνο δυνατότητα έχουμε: Να πετύχουμε!

Δημοσιεύτηκε

στις

136

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Μετά από μια υπερδωδεκαετή οικονομική κρίση και διετή υγειονομική κατάρρευση η κοινωνία μας βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο αδιέξοδο: την ακρίβεια και την απουσία προοπτικής.
Η κυβέρνηση μέσα από υπερβολές στα όρια των fake news επιχειρεί να μας πείσει ότι έρχεται η ανάπτυξη. Ενώ πρόκειται απλώς για οικονομική μεγέθυνση για λίγους (που θα λάβουν τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης), μετά την μεγαλύτερη ύφεση -στην Ευρώπη- που γνώρισε η χώρας μας (2020). Ταυτόχρονα, η ακρίβεια στις πρώτες ύλες, τις ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια και, κυρίως, την εκτίναξη των τιμών στα βασικά είδη διατροφής στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν αντισταθμίζεται, έστω μερικώς, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις κ.α. Δεν στηρίζεται το διαθέσιμο εισόδημα.
Οι νέοι μας δεν έχουν προοπτική, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι αγρότες βρίσκονται με την «θηλιά στο λαιμό» από τα αδιάθετα προϊόντα, την ακαρπία, τα χρέη που αυξάνονται.
…Καμμένη εναλλακτική
Και στην αντίπερα(;) όχθη δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στην μνήμη των πολιτών περισσότερο σαν το σαματατζή του 3ου μνημονίου που υπερφορολόγησε ότι κινούνταν και δημιουργούσε, παρά σαν θεσμικό κόμμα. Αντί για λύσεις, άθροισε περισσότερα προβλήματα. Εξάλλου, είχε την ευκαιρία του την περίοδο 2015-19, όταν συνεργάστηκε με τον Καμμένο και κατέφυγε στο πελατειακό κράτος, στη λοιδορία και την προβοκάτσια, ενώ δεν στήριξε καμία αναπτυξιακή δομή.
Στην παρούσα συγκυρία που η ΝΔ φθείρεται, αν και με πιο αργούς ρυθμούς λόγω πανδημίας και αδυναμίας της αντιπολίτευσης να αρθρώσει εναλλακτικό-αναπτυξιακό λόγο, ενώ ο κ.Τσίπρας δεν φαντάζει ως το «νέο».
Τώρα προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία για τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της οικολογίας και, κυρίως, των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας να στραφούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ κατά τα τελευταία χρόνια) με βάσει τις αξίες του παρελθόντος και τις νέες επεξεργασίες για τη νέα γενιά, την στήριξη της παραγωγής και των εργαζομένων, την προστασία των συνταξιούχων και τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, προβάλει ως η μόνη εναλλακτική για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη.
Μαζική συμμετοχή-Γιορτή της Δημοκρατίας
Πρώτο βήμα λοιπόν σε αυτή την αναγεννησιακή διαδικασία είναι η μαζική συμμετοχή στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής (5/12/21). Είναι η μόνο ισχυρή δέσμευση ΟΛΩΝ μας για την Ενότητα της επόμενης ημέρας.
Το Κίνημά μας θα πρέπει να βγει ισχυρό στην κοινωνία και η νέα ηγετική ομάδα να έχει την εξουσιοδότηση να προχωρήσει στις αναγκαίες βαθιές τομές για την ανασυγκρότηση της Παράταξής μας και την κατάθεση συγκεκριμένων και μελετημένων προτάσεων ώστε να πετύχουμε την οικονομική αναζωογόνηση της κοινωνίας με μετρήσιμα αποτελέσματα.
Με βάσει τις διακηρύξεις αυτές κάθε στέλεχος, κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να γίνει δημιουργός και αναμεταδότης της νέας προσπάθειας. Να μετατραπεί στο «μεγάφωνο» των λαϊκών δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Σε μια ριζική ανανέωση και εκ βάθρων αναζωογόνηση του Κινήματός μας με σαφή προγραμματικό λόγο. Να προσφέρουμε Ελπίδα στο Τόπο!
Σας καλώ να πάρετε μέρος στη Γιορτή της Παράταξής μας, στην κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμμετοχής! Με αφετηρία την μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής, Σας καλώ σε μια νέα δημιουργική πορεία. Το λόγο, δια της ψήφου και της λαϊκής εντολής, έχει η Προοδευτικός Κόσμος μας, έχουν τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Μια μόνο δυνατότητα έχουμε: Να πετύχουμε!

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *