Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειρήνη Λαγούδη: Η οικογένεια ζητά να ανοίξει ξανά ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης

Δημοσιεύτηκε

στις

334

Η υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, επτά χρόνια μετά τον τραγικό εντοπισμό της 33χρονης μητέρας τριών παιδιών στη λίμνη Τριχωνίδα. Η οικογένεια, που από την πρώτη στιγμή μιλά για δολοφονία και όχι αυτοκτονία, κατέθεσε αίτημα να ανοίξει ξανά ο φάκελος και να εξεταστούν εκ νέου τα κρίσιμα στοιχεία.

Η τραγωδία του 2018

Στις 8 Ιανουαρίου 2018, η Ειρήνη Λαγούδη βρέθηκε νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. Στο όχημα είχε εκδηλωθεί φωτιά μικρής έκτασης, ενώ η υπόθεση «έκλεισε» τότε ως αυτοχειρία. Από τότε, όμως, η οικογένεια αμφισβητεί ευθέως τα πορίσματα, μιλώντας για εγκληματική ενέργεια που συγκαλύφθηκε.

Τα λάθη και οι παραλείψεις που καταγγέλλει η οικογένεια

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης 11/9, στάθηκε σε σοβαρές παραλείψεις:

  • Ο ιατροδικαστής Γκότσης δεν πήγε ποτέ στο σημείο εύρεσης της σορού.

  • Δεν λήφθηκαν φωτογραφίες ούτε από το εσωτερικό ούτε από τον περιβάλλοντα χώρο.

  • Η Ειρήνη βρέθηκε σε εμβρυακή στάση με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια, ενώ υπήρχαν σημάδια χτυπημάτων στην οροφή του αυτοκινήτου – ένδειξη ότι προσπάθησε να διαφύγει.

  • Εντοπίστηκε αιθάλη στην οροφή του οχήματος αλλά και έξω από τις πόρτες, κάτι που σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους δείχνει ότι υπήρξαν άτομα που την παγίδευσαν μέσα.

«Από την πρώτη στιγμή φωνάζουμε ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για στυγερή δολοφονία. Η Ειρήνη μεγάλωσε μόνη της τρία παιδιά και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή της», τόνισε ο κ. Ταουξής.

Η εμπλοκή της 3μελούς Ιατροδικαστικής Επιτροπής

Μετά από πολυετείς πιέσεις της οικογένειας, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Αγρινίου έκαναν δεκτό το αίτημα επανεξέτασης. Ο φάκελος έχει ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα αναθέσει την αξιολόγηση στη 3μελή Επιτροπή Ιατροδικαστών, με πρόεδρο τον διακεκριμένο ιατροδικαστή Νικόλαο Καρακούκη.

Advertisement

«Τα ευρήματα δεν συνάδουν με αυτοχειρία»

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, απόστρατος στρατηγός της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης, είχε εντοπίσει από νωρίς πλημμέλειες στην αρχική νεκροψία-νεκροτομή. Όπως υποστηρίζει, η στάση της σορού και τα αποτυπώματα στην οροφή του αυτοκινήτου αποτελούν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

«Κάποιοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, έβαλαν τη φωτιά και στη συνέχεια κράτησαν τις πόρτες απ’ έξω για να μην μπορέσει να βγει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η μάχη για δικαίωση

Η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη συνεχίζει να δίνει τον δικό της αγώνα για να μην «θαφτεί» η υπόθεση. Στόχος τους είναι να αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι η 33χρονη δεν αυτοκτόνησε, αλλά έπεσε θύμα δολοφονίας, ώστε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί να καθίσουν κάποτε στο εδώλιο. Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + sixteen =