Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάσωση τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στην Αμφιλοχία – Άμεση επέμβαση λιμενικού και φροντίδα από τον Δήμο

blank

Δημοσιεύτηκε

στις

674
blank

Μια συγκινητική σκηνή εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης 31 Ιουλίου 2025 στην παραλία της Αμφιλοχίας, όταν κάτοικος της περιοχής εντόπισε θαλάσσια χελώνα, του είδους Caretta caretta, να κινείται με δυσκολία στα νερά, φέροντας εμφανές τραύμα στο κεφάλι.
Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης δεν αδιαφόρησε. Αντιθέτως, ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας, το οποίο αντέδρασε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Στο σημείο κατέφθασε άμεσα σκάφος, υπό την επίβλεψη του Διοικητή κ. Χρήστου Καλύβα. Τα στελέχη του λιμενικού κατάφεραν να ανασύρουν τη χελώνα με προσοχή και να τη μεταφέρουν με ασφάλεια στην ακτή, όπου διαπιστώθηκε το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι της – πιθανώς από πρόσκρουση με σκάφος ή ανθρώπινη παρέμβαση.
Η συνέχεια της διάσωσης οργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Αμφιλοχίας, που ανέλαβε την προσωρινή φιλοξενία και μεταφορά του τραυματισμένου ζώου στις εγκαταστάσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ στην Ανέζα Άρτας. Από εκεί, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η χελώνα πρόκειται να σταλεί στο εξειδικευμένο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, στον Άγιο Κοσμά στην Αττική, όπου θα λάβει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα, με σκοπό αν όλα εξελιχθούν θετικά την επανένταξή της στο φυσικό της περιβάλλον.
Η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η άμεση αντίδραση των Αρχών και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και περιβαλλοντικών φορέων αποδεικνύουν πως, όταν υπάρχει κινητοποίηση και συνείδηση, μπορεί να γίνει η διαφορά έστω και για μία χελώνα.

blank blank blank

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 6 =