Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Ταυτοποιήθηκε 28χρονος για απειλές και εξύβριση σε βάρος πολιτικού προσώπου

Δημοσιεύτηκε

στις

90

 Νέα υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) και απειλών σε βάρος πολιτικού προσώπου φέρνει στο φως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ταυτοποιήθηκε 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από έγκληση που κατέθεσε πολιτικό πρόσωπο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος χρήστης κοινωνικού δικτύου τον βομβάρδισε με δεκάδες εξυβριστικά και απειλητικά μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μετά από εντολή της Εισαγγελίας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση. Μέσα από ψηφιακή έρευνα υψηλής ακρίβειας, σε συνεργασία με τη διαχειρίστρια εταιρεία της πλατφόρμας και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε ο δράστης: 28χρονος Έλληνας, διαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού.

Η δικογραφία

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και εξύβριση δημόσια μέσω διαδικτύου, η οποία και θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Η υπόθεση πλέον παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Cyberbullying και πολιτικά πρόσωπα

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επιθέσεις που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια σε βάρος πολιτικών προσώπων μέσω social media, φανερώνοντας τον αυξανόμενο κίνδυνο της ρητορικής μίσους και της διαδικτυακής βίας.

Advertisement

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι οι πολίτες που δέχονται απειλές, εκβιασμούς ή εξυβρίσεις στο διαδίκτυο πρέπει να απευθύνονται άμεσα στις αρμόδιες Αρχές Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + nineteen =