ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αποχαιρετισμός στον Αγγελοκαστρίτη δεξιοτέχνη του κλαρίνου, Πάνο Πλαστήρα
Η ελληνική δημοτική μουσική σκηνή θρηνεί μία τεράστια απώλεια. Ο Πάνος Πλαστήρας, ο Αγγελοκαστρίτης δεξιοτέχνης του κλαρίνου, πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη κληρονομιά. Σε ηλικία 60 ετών, «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και λάτρεις της δημοτικής μουσικής.
Ο Πάνος Πλαστήρας ένας «δάσκαλος» του κλαρίνου, ένας άνθρωπος που με την τέχνη του κατόρθωσε να μεταφέρει την ψυχή της δημοτικής παράδοσης από γενιά σε γενιά. Κάθε του νότα, κάθε του αυτοσχεδιασμός έκρυβε μέσα του την αυθεντικότητα και τη μαγεία της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.
Οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του και όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον ακούσουν ζωντανά μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν «έπαιζε» απλά μουσική, αλλά την ένιωθε, τη ζούσε, την έκανε να μιλά κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλυστεί από μηνύματα θλίψης, αποχαιρετισμούς και συγκινητικές αναμνήσεις από τη μουσική του διαδρομή.
Η ελληνική δημοτική μουσική αποχαιρετά έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της.
Η κηδεία του θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου αύριο, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 12:00. Η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 11:30, ώστε φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές του να του πουν το τελευταίο αντίο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε το 1964 στο Aγγελόκαστρο Aγρινίου. Από τους συγγενείς του μόνο ο παπούς του Γιάννης Κουντούρης έπαιζε κλαρίνο. Είναι αυτοδίδακτος και το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κυρίως Pουμελιώτικα και Hπειρώτικα. Στο παίξιμό του διακρίνονται κάποιες επιρροές από τον Γιάννη Βασιλόπουλο και τον Βασίλη Σαλέα. Με βάση τις ηχογραφήσεις του στο Γ΄ πρόγραμμα τοποθετείται ανάμεσα στους καλούς εκτελεστές με ενδιαφέρουσες επιδόσεις και στον αυτοσχεδιασμό.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
