Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο της αναβολής – Οι πληροφορίες για παρέμβαση Σαμαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

75

Η αναβολή του ανασχηματισμού ή των “διορθωτικών κινήσεων” που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φουντώσει τη φημολογία για το παρασκήνιο αυτής της απόφασης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Εστία” μια από τις εμφανείς αιτίες της αναβολής ήταν ότι οι υπουργοί είχαν κατεβάσει τα μολύβια, τα μέλη της προανακριτικής άρχισαν το “lobbying”, ενώ άλλοι άρχισαν να υπερασπίζονται με δημόσιες δηλώσεις τους τη σημερινή δομή των υπουργείων, με επιχειρήματα κατά της κατατμήσεως των χαρτοφυλακίων τους. Ανησυχία υπήρξε και στο Πεντάγωνο, καθώς ορισμένα δημοσιεύματα δεν περιελάμβαναν τον υπουργό Άμυνας στους σίγουρους για παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, η «Εστία», που κυκλοφορεί με τίτλο «Διάβημα Σαμάρα σε Κυριάκο για Κεραμέως, Άδωνι, Βρούτση», αναλύει στο ρεπορτάζ της τι ζήτησε για τα τρία αυτά πρόσωπα ο πρώην πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει, απέστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τρίτου , προειδοποιώντας ότι τυχόν απομάκρυνση ή υποβάθμιση των πολιτικών του τέκνων θα αποτελέσει αιτία πολέμου, ζητώντας συγχρόνως αξιοποίηση και βουλευτών της επιρροής του.

Συγκεκριμένα, μια από τις επιθυμίες του Αντώνη Σαμαρά είναι η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς βάζει βέτο για την μη απομάκρυνση και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία ότι η μέριμνα που επιδεικνύει για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν πιο… χαλαρή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος, από την απάντηση Μητσοτάκη στα αιτήματα Σαμαρά θα κριθούν πολλά, σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη οριακή στιγμή στα εσωκομματικά της ΝΔ. Τέλος, η «Εστία» εκτιμά ότι η πλευρά Μητσοτάκη έριξε ήδη την πρώτη, προειδοποιητική βολή, καθώς η ΕΡΤ μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για τη δίωξη του συζύγου της Ελένης Ράικου, με την κατηγορία της παράνομης συνταγογράφησης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Στους λόγους που “πάγωσε” ο ανασχηματισμός αναφέρεται και η εφημερίδα “Αυγή”, σύμφωνα με την οποία κυκλοφορούν φήμες ότι υπήρξε παρέμβαση Σαμαρά σε στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που επικαλείται η “Αυγή” ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε την παραμονή του Γιάννη Βρούτση και του Νότη Μηταράκη στο υπουργικό σχήμα, αλλά και τη μη κατάτμηση του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου προΐσταται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη μετακίνηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Δήμος Μητσοκάλης

    19/06/2020 at 22:06

    Ανοησίες της προπαγάνδας του καταρρέοντος Συριζα.
    Ο Μητσοτάκης αν ζοριστεί μπορεί να πάει εκλογές, στέλνοντας τον Συριζα στα μπάζα αλλά επίσης και όσους εσωκομματικούς επαναστάτες υπάρχουν στην αφάνεια.
    Οι Συριζαίοι είναι εθισμένοι στη μπούρδα και στην ψευτιά

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *