Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ”: Ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» αξίζει να είναι τουλάχιστον πανελλήνιο αθλητικό γεγονός κι όχι να παραμένει τοπικό

Δημοσιεύτηκε

στις

43

 

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια αθλητικών εκδηλώσεων και ημιμαραθώνιων στη μνήμη του μεγάλου Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση.
Θέλουμε να συγχαρούμε τους νικητές και όσους αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στο φετινό ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, επισημαίνοντας ότι η παράταξη μας στήριζε και θα στηρίζει πάντα κάθε αθλητική διοργάνωση στον τόπο μας.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε ορισμένες διαπιστώσεις και παραλείψεις που έχουν ως αποτέλεσμα ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, αντί να έχει εξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό και, γιατί όχι, πανευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός, να παραμένει σε στενά τοπικά πλαίσια μετά από τόσα χρόνια.
Για να «μεγαλώσει» ο αγώνας δρόμου χρειάζεται όρεξη, μεράκι, προγραμματισμός και συνεργασίες, εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Μοιραία, ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου αντί να εξελίσσεται, τελικά υποβαθμίζεται .
Αυτό φανερώνουν και τα επίσημα στοιχεία:
Το 2014 οι συμμετοχές των αθλητών στον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου ήταν 283, το 2018 μόλις 92 ενώ το 2019 οι συμμετοχές ήταν 165, την ώρα που σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε άλλες περιφερειακές πόλεις, την ίδια περίοδο, οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνούσαν τις 1000 και 1500. Δυστυχώς, φέτος το νούμερο των συμμετεχόντων δεν ήταν καθόλου κολακευτικό για την διοργάνωση: μόλις 117 συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 km και 137 στα 5 km. Υπήρχε η δυνατότητα ,σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες της ΓΓΑ και τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, οι συμμετέχοντες να είναι 600 συνολικά και όχι 254.
Εκτός από τις συμμετοχές, η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ο αγώνας δρόμου να διεξάγεται σε σταθερή ημερομηνία κάθε χρόνο ενώ καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί και στην προκήρυξη του αγώνα, με αποτέλεσμα οι αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις δραστηριότητες τους .
Δεν έχει βρεθεί ακόμη δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας με το ΣΕΓΑΣ, με αποτέλεσμα ο ημιμαραθώνιος να μην συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας.
Φανερή επίσης είναι η απουσία χορηγών που θα συνδράμουν οικονομικά, δίνοντας άλλο πρεστίζ στη διοργάνωση, ενώ σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής ο αγώνας υστερεί σημαντικά.
Ακόμη και οι εθελοντές που συμμετέχουν στον ημιμαραθώνιο δεν εκπαιδεύονται επαρκώς για τον αγώνα.
Οι διαπιστώσεις αυτές δεν προκύπτουν μόνο από την φετινή διοργάνωση αλλά οπό τις διοργανώσεις των τελευταίων 5-6 ετών. Το αναφέρουμε αυτό γιατί η πανδημία και τα πρωτόκολλα δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για κανέναν, άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τον ανάλογο αγώνα στην λίμνη των Ιωαννίνων, που και φέτος αποτέλεσε πανελλήνιο γεγονός και σημείο αναφορά στα δρομικά γεγονότα της χώρας, σημειώνοντας αξιοζήλευτη επιτυχία.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά δήλωσε για το θέμα:
«Στον κορυφαίο των κορυφαίων Μιχάλη Κούση και στην μνήμη του αξίζει αυτός ο Ημιμαραθώνιος να καταστεί σημείο αναφοράς, ένα πανελλήνιο και γιατί όχι ένα πανευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός. Αλλά και στον τόπο μας, στο Αγρίνιο και στην Τριχωνίδα, αξίζουν εξωστρέφεια, συμμετοχή και σεβασμός. Αξίζει αληθινός εθελοντισμός και ουσιαστική προβολή υπηρεσιών, πολιτισμού και επιχειρήσεων μέσα από ένα τέτοιο αγώνα δρόμου. Καιρός να αναλάβουν την ευθύνη τους οι υπεύθυνοι. Εμείς πάντως είμαστε εδώ για να συνδράμουμε σε ό, τι χρειαστεί».

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *