Όχι δομή μεταναστών στον Άγριλο – Συλλαλητήριο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Όχι δομή μεταναστών στον Άγριλο – Συλλαλητήριο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Καμιά παραχώρηση και καμία αποδοχή έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος αποφάσισαν ομόφωνα Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς στην Έκτακτη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 12 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου.
Την αντίθεσή τους στη δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στον Άγριλο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του δήμου, εξέφρασαν οι Δήμαρχοι όμορων Δήμων Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου καθώς και Τοπικοί Πρόεδροι ως εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και σωματεία επαγγελματιών και εμπόρων.
Ναι , είπαν όλοι, στη φιλοξενία του ποσοστού που τους αναλογεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα, δηλαδή στο 1% του πληθυσμού ανά δήμο. Φιλοξενία, που θα γίνει με τη φροντίδα και επίβλεψη των δήμων, όπου και θα εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις πλην της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που απείχε από τη συζήτηση.
Αποφασίστηκε, πρώτη κινητοποίηση με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο χώρου του πρώην στρατοπέδου Ψαρογιάννη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Share

Ένα σχόλιο

  1. Γιαννης Χαλεπας says:

    Το Δημοτικό Συμβούλιο να αφήσει την υποκρισία και τους φαρισαϊσμούς και να εκδώσει ψήφισμα που θα αναφέρει: ποιοι προκαλούν όλους αυτούς τους πολέμους που δημιουργούν μετανάστες. Δεν είναι οι κυβερνήσεις του Συριζα και της ΝΔ που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία την υποτέλεια τους στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ; Δεν είναι οι Δήμαρχοι και Περιφερειαρχες της ΝΔ σήμερα που επι Συριζα κατηγορούσαν τον Συριζα ότι ευθύνεται για το μεταναστευτικό; Δεν είναι όλοι τους υποκριτές στις τοπικές κοινωνίες που από τη μια δεν τους θέλουν κι από την άλλη είναι αυτοί που κονομάνε; Τα έργα υποδομής, ο εφοδιασμός, η συντήρηση όλων αυτών των ανθρώπων δεν θα ανατεθεί στα δικά τους δεξιά παιδιά;
    Όσον αφορά τη γελοιότητα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλά τα καραγκιοζιλίκια. Αυτοί που τις υποκινούν τέτοιες ιδέες είναι οι μαυρογιαλούροι που θα κονομήσουν. Οι υπόλοιποι είναι οι βλάκες που μόλις ακούσουν καμπάνα τρέχουν να διαμαρτυρηθούν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*