Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Μια Μαχητική Παρουσία στις Ευρωεκλογές 2024 – Επίσκεψη στην Αμφιλοχία

Δημοσιεύτηκε

στις

354

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου, η υποψήφια Ευρωβουλευτής Όλγα Μαρκογιαννάκη επισκέφθηκε την πόλη της Αμφιλοχίας, φέρνοντας μαζί της την ελπίδα για μια νέα πνοή και αλλαγή στην πολιτική σκηνή. Η κ. Μαρκογιαννάκη, μία από τις δυναμικές παρουσίες στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες, καταγράφοντας τα προβλήματα της περιοχής.

YouTube player

 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, η κ. Μαρκογιαννάκη επικεντρώθηκε σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ακρίβεια, η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η μαζική φυγή των νέων από την περιφέρεια στο κέντρο και το εξωτερικό. Μεταφέροντας το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ζήτησε την υποστήριξη των πολιτών για να δοθεί νέα πνοή στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι, όπως τόνισε, πλήττονται ανελέητα από τις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Η κλιματική κρίση και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες αποτέλεσαν επίσης βασικό θέμα της ομιλίας της. Η κ. Μαρκογιαννάκη επεσήμανε τη σημασία των πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές για να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην τρέχουσα κυβέρνηση.

Ένα Πλούσιο Βιογραφικό
Η Όλγα Μαρκογιαννάκη φέρει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό με πολυετή εμπειρία και αναγνωρισμένες ακαδημαϊκές διακρίσεις. Είναι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Η καταγωγή της από την Κρήτη και η ζωή της στην Κοζάνη συνθέτουν μια προσωπικότητα με βαθιές ρίζες στην ελληνική περιφέρεια.
Η κ. Μαρκογιαννάκη έχει αναπτύξει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, επικεντρώνοντας στη δομική ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των υποδομών απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές. Η συμμετοχή της σε μελέτες για την προσαρμογή των υποδομών της Νέας Υόρκης στην κλιματική αλλαγή αναδεικνύει την εξειδίκευσή της στον τομέα αυτό.
Η πλούσια επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει διδασκαλία σε πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς και την ίδρυση νεοφυούς επιχείρησης που αναπτύσσει καινοτόμα εργαλεία πρόβλεψης της συμπεριφοράς κτηρίων και υποδομών. Η επιτυχία της αναγνωρίστηκε διεθνώς με βραβεία από την IABSE για το ερευνητικό της έργο.

Ενεργή Παρουσία στην Πολιτική
Η συμμετοχή της κ. Μαρκογιαννάκη στα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά της χρόνια, ως ενεργό στέλεχος της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης και της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική της δραστηριότητα συνεχίστηκε ως μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών και σήμερα κατέχει σημαντικές θέσεις στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Η Όλγα Μαρκογιαννάκη αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά πολιτικών που συνδυάζουν την επιστημονική γνώση με την κοινωνική ευαισθησία. Με την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή, φιλοδοξεί να φέρει την αλλαγή και να ενισχύσει τη φωνή των πολιτών σε ένα πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Advertisement
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *