Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήστος Παπαδημητρίου: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας από την Καλαμάτα που «έσβησε» στα 44 του

Δημοσιεύτηκε

στις

1391

Η κηδεία του Χρήστου Παπαδημητρίου θα γίνει το Σάββατο στον Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα
Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 44χρονου επιχειρηματία της Καλαμάτας, Χρήστου Παπαδημητρίου, ο οποίος πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή εδώ και μήνες.
Ο Χρήστος Παπαδημητρίου αποτέλεσε την τρίτη γενιά στην εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστή από τα προϊόντα «Kalamata Papadimitriou» και με σημαντική τυποποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο του ελαιόλαδου, του μπαλσάμικου, της μουστάρδας και άλλων προϊόντων τροφίμων, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του στην εταιρεία με τις καινοτομίες που είχε εισάγει.
Ο 44χρονος επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου είχε παντρευτεί τη Σεβαστή Σκούλικα και είχαν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στον Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1939 και εκτοξεύτηκε στα χέρια του
Το 1939, ο παππούς του 44χρονου Χρήστου Παπαδημητρίου, ίδρυσε την εταιρεία που υπάρχει μέχρι και σήμερα στην Καλαμάτα. Η εταιρεία αρχικά ασχολούνταν με το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Από το 1950 μπήκε στη βρετανική, την ολλανδική και τη γερμανική αγορά κυρίως μέσω της σταφίδας.
Στη συνέχεια ανέλαβε ο Κώστας Παπαδημητρίου που ήταν οινολόγος και είχε σπουδάσει στη Γαλλία. Κάπως έτσι δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα.
Το 2004 ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο εγγονός Χρήστος Παπαδημητρίου. Μάλιστα, κατάφερε να αναπτυχθούν νέα προϊόντα με βάση το βαλσαμικό ξίδι, όπως οι κρέμες βαλσαμικού και οι μεσογειακές μουστάρδες.
Υπό την καθοδήγησή του, το 2013 η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeabor, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *