Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φως στο «θησαυροφυλάκιο» της Κιβωτού του Κόσμου: Καταθέσεις εκατομμυρίων, εκατοντάδες ακίνητα και μετρητά σε σπίτια

Νέα στοιχεία στην δυσώδη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου προκύπτουν καθημερινά από τις έρευνες των αρχών.
Κι αυτό καθώς υπέρογκα ποσά εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς της ΜΚΟ αλλά και σε προσωπικούς λογαριασμούς του ιδρυτή και της διαχειρίστριας της οργάνωσης, πατέρα Αντώνιου και πρεσβυτέρας Σταματίας, καθώς και τουλάχιστον 2.000 τραπεζικές κινήσεις από τον οικονομικό έλεγχο που διενεργείται.
Πολλά τα ερωτήματα που γεννώνται, κυρίως ως προς τις εισροές και εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών και το πόθεν έσχες τους, από τον αρχικό έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας σε δομές και ακίνητα της «Κιβωτού», το υλικό του οποίου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι εν λόγω έλεγχοι διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την χθεσινή έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο ενώ αντίστοιχη έρευνα έγινε και σε ακίνητο στη Ραφήνα το οποίο ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου αλλά στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας.

Τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητα
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από τις έρευνες, στους λογαριασμούς της Κιβωτού εντοπίστηκαν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Διαπιστώθηκε επίσης πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της 273 ακίνητα, στην Αθήνα και ακόμα 11 πόλεις της περιφέρειας.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του– κοινοί ή προσωπικοί, σε δύο μόνο τράπεζες. Απαντήσεις αναμένονται και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.
Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν ανήκουν η μία στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εντοπιστεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Δεσμευμένοι λογαριασμοί
Επειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.
Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.
Οκτώ χρόνια ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου
Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ουδεμία ανάληψη έκανε από το λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πάτερ Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
Όπως προέκυψε, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.
Ωστόσο, σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του π. Αντώνιου, της πρεσβυτέρας αλλά και της ΜΚΟ, βρέθηκε ότι έγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις ενώ αναμένονται και νέα στοιχεία.
Στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία είναι διαχειρίστρια κάποιων λογαριασμών.

Στο φως νέες καταγγελίες
Στις 8 Απριλίου 2016, μία μητέρα από τη Λάρισα είχε προχωρήσει σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών της, ηλικίας 7,9,12 ετών, στη δομή της Πωγωνιανής. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε έλεγχος στην εν λόγω δομή.
«Η μητέρα ανέφερε πως της είπε ένα από τα παιδιά της ότι δεν τα φρόντιζαν, δεν τους έδιναν καλό φαγητό. Ότι κακοποιούνται από άλλα παιδιά και δεν ενδιαφερόταν το προσωπικό».
Συμφωνα με την ίδια πηγή κατα τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τα παιδιά ήταν φοβισμένα, ενώ επιβεβαίωσαν την υποχρεωτική καθημερινή συμμετοχή σε εργασίες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική έρευνα έπειτα από εντολή που δόθηκε στις 25 Νοεμβρίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για τη δομή στο Διμήνι, έπειτα από καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών.
Οι αστυνομικοί προχωρούν στην αυτοψία της δομής, τη λήψη φωτογραφιών χώρων αλλά και του πράσινου κλουβιού στο οποίο φέρεται να έβαζαν παιδιά για τιμωρία.

Continue Reading
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *