Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη: Βίαζε την ανήλικη κόρη του μπροστά στα μάτια του ανάπηρου γιου του

Δημοσιεύτηκε

στις

2768

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 57χρονο πατέρα ο οποίος φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του μπροστά στον ανάπηρο γιο του.
Κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης κόρης του, από το 2007 έως το 2009, ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.
Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσια δικηγόρο ενώ από σήμερα κατέστη φυγόποινος. Ο 57χρονος δεν εντοπίστηκε και δεν εμφανίστηκε για να απολογηθεί ούτε ενώπιον του 1ου τακτική ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, στις 11 Απριλίου 2022.
Σύμφωνα με το grtimes, η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από 13 χρόνια. Το 2022, η 30χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τις αδιανόητες πράξεις. Ανέφερε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της, με την απειλή όπλου, τη βίαζε, από τα 15 έως τα 17 της χρόνια, μπροστά στα μάτια του ανήλικου αδελφού της ο οποίος λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Η κατάθεση της παθούσας, στο δικαστήριο, ήταν συγκλονιστική. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, καθώς ο πατέρας της τη βίαζε με την απειλή όπλου μπροστά στον ανάπηρο μικρότερο αδελφό της.
Η 30χρονη επισήμανε πως δεν βρήκε στήριξη από τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό της οι οποίοι γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα.
«Προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Το ήξερε η μητέρα μου κι ο άλλος, ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Του έλεγα “σε παρακαλώ, σώσε με”. Ζήτησα από τον αδελφό μου να καταθέσει και μου είπε: “Θα μας κάνεις ρεζίλι”. Όταν είπα στη μάνα μου ότι “με βιάζει”, αυτή με απειλούσε ότι αν μιλήσω θα μου κάνει κακό και σε μένα και στις κόρες μου. Έχω να μιλήσω με τη μάνα μου, από τον Ιανουάριο του 2022. Μου είπε να μην αναφέρω το όνομα της. Δεν έχω καμία επαφή μαζί της ούτε τηλεφωνικά» κατέθεσε η παθούσα.
«Ο πατέρας μου πάντα κακοποιούσε την μητέρα μου. Μια φορά την χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι. Μπαινοέβγαινε στις φυλακές για διάφορα αδικήματα. Εμείς ήμασταν νόμιμα στην Ελλάδα, αυτός όχι.
Τον Αύγουστο του 2009 έγινε ο τελευταίος βιασμός. Όταν γνώρισα τον άνδρα μου, το 2010, του το είπα από την πρώτη στιγμή. Αλλά δεν του είπα ποιος το έκανε. Ο σύζυγος μου με στήριξε από την αρχή.
Φοβόμουν για τη ζωή μου, για τον άνδρα και για τις κόρες μου. Τον Ιανουάριο του 2022, τον κατήγγειλα. Αυτός με απείλησε ότι θα κάνει το ίδιο στις κόρες μου. Καμία γυναίκα, κανένα παιδί να μην βιώσει αυτό που βίωσα εγώ. Ακόμη και σήμερα το ξανά βιώνω. Εγώ είμαι σημαδεμένη για μια ζωή. Τουλάχιστον να μην νιώσουν και τα παιδιά μου το ίδιο» επισήμανε.
Ακόμη πρόσθεσε: «Με φόβισαν οι απειλές της μητέρας μου. Με χτυπούσε όταν ήμουν μικρή κι ότι έλεγε το έκανε. Μου είπε ότι θα μου καταστρέψει το γάμο, αν μιλήσω. Φοβόμουν ότι θα χάσω τον άνθρωπο μου, γι’ αυτό δεν έκανα την καταγγελία πιο νωρίς. Πήρα θάρρος όταν απείλησε τα παιδιά μου. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου μεγάλωσε με τον παππού και την γιαγιά. Μάλωναν συνέχεια με τον πατέρας μου γιατί ο αδελφός μου δεν ήθελε να έχει πάρε- δώσε μαζί του».
Στην κατάθεση της, η μητέρα της παθούσας και σύζυγος του κατηγορούμενου ανάφερε πως δεν ήξερε τίποτα. «Το άκουσα πρώτη φορά το 2022. Τον κατηγόρησε (σ.σ. τον πατέρα της) γιατί δεν της πήρε τα δώρα που του ζήτησε για τις γιορτές».

Πως έγινε η καταγγελία
Με αφορμή ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που έγινε την πρωτοχρονιά του 2022, στο σπίτι μητέρας της, η παθούσα αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της ύστερα από σχεδόν 13 χρόνια.
Τα λεγόμενα της επιβεβαιώθηκαν ως αληθή, από πραγματογνώμονα- ψυχολόγο, και ο 57χρονος πατέρας κατέστη κατηγορούμενος.

Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψαν τα εξής:
Η παθούσα, την 3η Ιανουαρίου 2022, κατήγγειλε στην αστυνομία την εξακολουθητική σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2009, όταν η ίδια ήταν 15 – 17 ετών, εντός διαμερίσματος όπου διέμενε με τη μητέρα της και τους αδελφούς της, ηλικίας 14-16 ετών και 7-9 ετών, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα όπου μετοίκησαν.
Η παθούσα εξετάστηκε ως μάρτυρας, παρουσία πραγματογνώμονα ψυχολόγου, και κατέθεσε με λεπτομέρειες πως ο πατέρας της εξουδετέρωνε την αντίσταση της με τη χρήση βίας και την εξανάγκαζε να έρθει σε συνουσία μαζί του. Απειλούσε ότι θα την σκοτώσει είτε με μαχαίρι είτε με πιστόλι, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεση της.
Η 30χρονη μάλιστα κατέθεσε ότι πολλές φορές οι πράξεις αυτές τελούνταν ενώπιον του ανήλικου και ανάπηρου αδελφού της ο οποίος λόγω της αναπηρίας και της ανηλικότητας του δεν μπορούσε να αντιδράσει και να αποτρέψει τη δράση του κατηγορούμενου σε βάρος της αδελφής του.
Ο αδελφός πάσχει από εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία, βαριά νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία- τετραπληγία, πλήρη παράλυση των κάτω άκρων και έχει συνολικό ποσοστό αναπηρίας 96% ενώ δεν κατέστη δυνατόν να εξεταστεί ως μάρτυρας όπως διαπίστωσε αστυνομικός που μετέβη στην οικία.
Ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2009 , παρουσία και πάλι του παραπάνω αδελφού απειλώντας την κόρη με του μ’ ένα πιστόλι που κρατούσε εξουδετέρωσε την αντίσταση της και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του.
Η κόρη ανέφερε ότι από το καλοκαίρι του 2009 έως την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατηγορούμενος δεν ενόχλησε την ίδια και την οικογένεια της καθώς βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή. Η καταγγέλλουσα αξιολογήθηκε από πραγματογνώμονα ψυχολόγο και διαπιστώθηκε ότι δεν προέκυψαν σημεία διαταραχής της σκέψης της, της μνήμης και της αντίληψης της.
Κατά την προδικασία, η μητέρα της κατέθεσε ότι ουδεμία γνώση είχε για την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της από τον κατηγορούμενο, αν και η παθούσα κατέθεσε ότι ήταν ενήμερη από την ίδια κατά το χρόνο που συνέβησαν τα προαναφερόμενα περιστατικά. Και ο άλλος αδελφός της αρνήθηκε ότι γνώριζε τη δράση του πατέρα του σε βάρος της αδελφής του, αν και κατέθεσε ότι πριν τέσσερα χρόνια η παθούσα είχε αναφέρει τον βιασμό της από τον κατηγορούμενο.

 

 

Advertisement
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *