Φουρθιώτης: Προσφεύγει στο ΣτΕ, ζητά πάλι πίσω τη φρουρά του – Η κυβέρνηση προσφεύγει στον εισαγγελέα

Φουρθιώτης: Προσφεύγει στο ΣτΕ, ζητά πάλι πίσω τη φρουρά του – Η κυβέρνηση προσφεύγει στον εισαγγελέα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη, καθώς η κυβέρνηση στέλνει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Μένιος Φουρθιώτης στο ΣτΕ ζητώντας πάλι πίσω τη φρουρά του.
Από κυβερνητικές πηγές, γίνεται γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.
Μάλιστα, ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.
Μένιος Φουρθιώτης: Προσφεύγει στο ΣτΕ, ζητά… πάλι πίσω τη φρουρά του
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς.
Στην προσφυγή του, ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι η απόφαση, με την οποία απομακρύνονται οι τέσσερις αστυνομικοί αλλά και τα συνοδεύτηκα οχήματα που είχαν διατεθεί για την 24ωρη φρούρηση του βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.
Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί για τη φύλαξη του προσφεύγοντα μετά από σειρά επιθέσεων που, όπως λέει, έχει δεχτεί στην κατοικία αλλά και την εργασία του επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021. Στις 31 Μαρτίου με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ άλλαξαν τα δεδομένα.
Ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε, οι οποίες που δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του.
Τέλος, σημειώνει ότι οι αρμόδιες αρχές δεν τον κάλεσαν σε ακρόαση ως όφειλαν.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*