Υπό μεγάλη πίεση το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου – Ένας παθολόγος στην εφημερία για όλες τις κλινικές και τα επείγοντα

Υπό μεγάλη πίεση το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου – Ένας παθολόγος στην εφημερία για όλες τις κλινικές και τα επείγοντα

Μεγάλη είναι η πίεση στο «ακέφαλο» διοικητικά Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών με Covid που νοσηλεύονται και των αυξημένων αναγκών που ανακύπτουν σε καθημερινή βάση με τα επείγοντα περιστατικά.
Συγκεκριμένα, στο ΓΝ Αγρινίου νοσηλεύονται 53 ασθενείς covid-19 με δυνατότητα παροχής οξυγόνου μόνο στους 45 και 49 παθολογικά περιστατικά από 50 που είναι η δύναμη της παθολογικής κλινικής.
Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα, γίνονται καθημερινά 10 εισαγωγές ασθενών με covid-19 από τους οποίους το 95% είναι ανεμβολίαστοι.
Αφόρητη επίσης είναι η πίεση που δέχονται οι εφημερεύοντες ιατροί καθώς ένας ειδικευμένος παθολόγος με δύο ειδικευόμενους, έχουν στον τομέα φροντίδας τους όλα τα περιστατικά covid-19, όλα τα περιστατικά της παθολογικής κλινικής και όλα τα έκτακτα περιστατικά.
Πλάνο της προσωρινής διοίκησης, είναι να κλείσει μια πτέρυγα της παθολογικής και να νοσηλεύονται και εκεί ασθενείς covid-19 με το υπάρχον ιατρικό δυναμικό.
Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν σε υψηλά νούμερα με προοδευτική άνοδο. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 8 ημέρες καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία 1.012 νέες μολύνσεις covid-19 με τα περισσότερα να καταγράφονται στην περιοχή του Αγρινίου.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*