Υπόμνημα από την Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Αμφιλοχίας για την υγεία

Υπόμνημα από την Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Αμφιλοχίας για την υγεία

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ 12/10/2020

Προς: Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περ. Πελοποννήσου-Ιωνίων- Νήσων-Ηπείρου- Δυτικής Ελλάδας
Κοιν. Διοίκηση Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας
Δήμαρχο και Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας
Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Αμφιλοχίας
Τοπικό και περιφερειακό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Υπευθ. Πληροφόρησης Νικ. Παπαθεοδώρου 6978009344
Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας (έδρα Αμφιλοχία), και το Παράρτημα Σωμ. ΙΚΑ Αμφιλοχίας, γνωρίζοντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας αλλά και γενικότερα τον πληθυσμό της περιοχής, πραγματοποίησαν σύσκεψη- συζήτηση με θέμα την εφαρμογή του νόμου 4486/2017, και ιδιαίτερα το άρθρο 4 περί Διάρθρωσης Π.ΦΡ.Υ.& Ανθρώπινο Δυναμικό άρθρο 4 Κέντρα Υγείας,καθώς & το νόμο 4898/2018 «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)-(ΕΟΠΥΥ) άρθρο 37 «ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ» κ.λ.π. επίσης συζητήσαμε και το γνωστό πρόβλημα υπολειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας.
Με το υπόμνημά μας αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας δεν παρέχει την οδοντιατρική φροντίδα όπως προβλέπουν οι παραπάνω νόμοι, παρά μόνο προληπτική οδοντιατρική φροντίδα, πράγμα που δεν συμβαίνει στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Βόνιτσας, κ.α. όπου παρέχονται οι υπηρεσίες σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους.
Για να γίνουμε σαφέστεροι, το πρόβλημα της τρίτης ηλικίας σε σχέση με την οδοντιατρική φροντίδα είναι κυρίως η Προσθετική οδοντιατρική Φροντίδα και όχι μόνο η προληπτική.
Θα σας παρακαλέσουμε να μας εξηγήσετε τους λόγους που εισπράττουμε την άρνηση από τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας για την παροχή προσθετικής οδοντιατρικής φροντίδας.
Όσον αφορά το ‘’ΚΕΦΙΑΠ’’ Αμφιλοχίας, -και όχι μόνο- θεωρούμε ότι η υπομονή, αντοχή, ανοχή, καρτερικότητα αλλά και η δοκιμασία αξιοπιστίας υποσχέσεων-πράξεων, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οι δρόμοι προς την έδρα σας αλλά και το κόστος μετάβασης για εμάς, έγιναν απαγορευτική, οι επιλογές μας πλέον θα στραφούν σε άλλες κατευθύνσεις, έσχατες και αντιπαθείς (θέλουμε να πιστεύουμε σε όλους μας), αλλά αποτελεσματικές κατά την ιστορία. Δεν μπορούμε να βλέπουμε –δεν το αντέχουμε, δεν μας το επιτρέπει η συνείδηση μας- κτίρια σαν του ‘’ΚΕΦΙΑΠ’’Αμφιλοχίας, του Νοσοκομείου Αγρινίου, του Κέντρου Υγείας Κατούνας, του Κέντρο υγείας αλλά και Δημοτικό Μέγαρο Χαλκιόπουλου – πλήρως εξοπλισμένα-, να παίζουν καλλωπιστικό ρόλο, κτίρια, που είναι πληρωμένα με τα χρήματα που μας στερείται από τις συντάξεις αλλά και την υπερφορολόγηση μας, να καταστρέφονται, και εμείς να αδιαφορούμε, και να καταφεύγουμε στις ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια να πληρώνουμε για δεύτερη φορά, για μαγνητικές τομογραφίες, και άλλες εξετάσεις, με χρήματα που στερούμαστε εμείς, τα άνεργα παιδιά και εγγόνια μας. (Για να σας Ενημερώσουμε αν δεν τα ξέρετε, στο Νοσοκομείο Αγρινίου σκουριάζουν τα μηχανήματα-εργαλεία φυσικοθεραπείας καθώς και ο μαγνητικός τομογράφος).
Για τον εξοπλισμό του ‘’ΚΕΦΙΑΠ’’ Αμφιλοχίας μετά την επίσκεψή σας θέλουμε να πιστεύουμε ότι σχηματίσατε ο ίδιος γνώμη. Είμαστε σίγουροι για το ενδιαφέρον σας και περιμένουμε πιστικες απαντήσεις που θα συνοδεύονται και με ουσιαστικά έργα.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*